Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΡΕΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 sleeping-baby






Το βρεφικό εμπόριο φαίνεται να διανύει μια από τις λαμπρότερες περιόδους του μιας και στην Ελλάδα του 2014 ανθούν οι δράσεις των κυκλωμάτων που ελέγχονται κυρίως από Βούλγαρους υπηκόους.
Όπως δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» κίνηση ματ των εμπλεκόμενων σε αυτή την ιστορία είναι ο εντοπισμός και η μεταφορά εγκύων από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα δημόσια νοσοκομεία με τους ελλιπείς ελέγχους, συνεργαζόμενοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.
Οι γυναίκες έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 3,000 ευρώ προτίθενται να πουλήσουν τα μωρά τους ενώ φιλοξενούνται σε συγκεκριμένα διαμερίσματα που νοικιάζονται από ανθρώπους του κυκλώματος. Εν συνεχεία αποστέλλονται στον συμβολαιογράφο και υπογράφουν πληρεξούσιο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο στην πράξη της υιοθεσίας μπορεί να παραστεί ο δικηγόρος αντ” αυτών.
Η υπόθεση ήρθε στο φως περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου ένας 45χρονος Βούλγαρος, αποκάλυψε εν αγνοία του, σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρικάλων, που παρίσταναν το άτεκνο ζευγάρι, ότι τα τελευταία χρόνια, έχει πουλήσει εκατό «κομμάτια».
Ο 45χρονος γνωστός και ως «Αλέκος», είχε ρωτήσει τους αστυνομικούς: «θέλεις αγόρι ή κορίτσι. Αν δεν σου αρέσει μπορώ να σου φέρω άμεσα άλλο».
Τελικά τους έφερε ένα όμορφο αγοράκι, που είχε γεννηθεί λίγες μέρες νωρίτερα στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Η φυσική του μητέρα θα εισέπραττε 7.000 ευρώ και εκείνος 3.000.
Στην παράνομη «αγορά» βρεφών η τιμή ενός νεογέννητου κυμαίνεται από 7.000 έως 20.000 ευρώ. Φθηνότερα κοστιζουν τα μελαχρινά βρέφη και πιο ακριβά τα ξανθά ή ανοικτόχρωμα. Η τελική τιμή ενός νεογνού επηρεάζεται επίσης από τον χρόνο παράδοσής του: Τα ετοιμοπαράδοτα βρέφη κοστίζουν ακριβότερα, ενώ θεωρείται πλεονέκτημα να έχουν γεννηθεί πριν από 3 έως 5 μέρες και κυρίως να μην έχουν «σαραντίσει».
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου