Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/12 ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΩΣ 3/1/15




Απο νωρίς το πρωί στον νομό θα έχουμε βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε Πάρνηθα,Πεντέλη,Υμηττό και Κιθαιρώνα.Από το απόγευμα και μετά σοβαρή πιθανότητα να χιονιστούν έχουν και οι περιοχές απο Χαλάνδρι και βορειότερα.Νιφάδες υπάρχει η πιθανότητα να δουν και περιοχές του κέντρου αλλά και η δυτική Αττική σε χαμηλά υψόμετρα προς το ξημέρωμα της Τετάρτης.






Οι  άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί 5-6bf και στα ανατολικά 7bf.






 Η θερμοκρασία σε κάθετη πτώση δε θα ξεπεράσει αύριο τους 6-7c Στα βόρεια προάστεια η μέγιστες θα είναι 2-3c χαμηλότερες και δε θα ξεπεράσουν τους 4c.






 Eκτίμηση εώς και 3/1

 Η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι 2 πολύ ψυχρές μέρες για τον νομό καθώς οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 4-5c ενώ οι ελάχιστες θα κυμαίνονται απο +2c εως και -7c ανα περιοχή.Οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κυρίως στα βορειοανατολικά προάστεια αλλά και στα δυτικά του νομού. Νιφάδες αυτές τις 2 μέρες δεν αποκλείεται να πέσουν και ως το κέντρο αλλά και νοτιότερα σε εξάρσεις του καιρού. Οι θερμοκρασίες απο κέντρο και νοτιότερα θα είναι οριακές για χιονόπτωση.Δεν αποκλείεται μέσα σε λιγα χιλιόμετρα αλλού να βρέχει και να έχει χιονόνερο,και αλλού να έχει σφοδρές χιονοπτώσεις.
Την Παρασκευή θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου