Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/1 ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 12-18/1



Με νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα στην Αττική που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα αρχίσει να βρέχει.Όσο περνάει η ώρα η ένταση της βροχής θα αυξάνεται και το βράδυ πιθανών να έχουμε και καταιγίδες κατα τόπους.Προς το βράδυ θα χιονίσει σε υψόμετρα ανω των 450m περίπου.Απο τις κατοικήσιμες περιοχές,νιφάδες έχουν αυξημένη πιθανότητα να δούν τα Βίλλια,η Ιπποκράτειος,και οι Θρακομακεδώνες στα ψηλά τους.



Οι άνεμοι εώς το μεσημέρι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι 4-5bf αλλά στη συνέχεια θα γυρίσουν σε πολύ ισχυρούς βοριάδες 6-8bf.




H θερμοκρασία απο το μεσημέρι και μετά θα σημειώσει ραγδαία πτώση και ενώ η μέγιστη θα φτάσει τους 13-14c αργότερα θα κάνει βουτιά 8-10c,και το βράδυ αλλά και τις νυχτερινές ώρες,δε θα ξεπεράσει τους 4-6c.





Eκτίμηση καιρού Αττικής 12-18/1
 Η εβδομάδα ξεκινάει με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες που όμως δε θα κρατήσουν για πολύ.H Τρίτη θα είναι η πιο κρύα μέρα της εβδομάδας.Απο την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε κανονικά επίπεδα για την εποχή μεταξύ 14-17c.
Οι βροχές πέρα της αυριανής μέρας και ίσως εώς το ξημέρωμα της Τρίτης,στη συνέχεια δε θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα.Μια μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή με τα εώς τώρα στοιχεία έχει η Πέμπτη. 
Επίσεις οι άνεμοι απο Τετάρτη και μετά θα κοπάσουν.




* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου