Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 5ΘΗΜΕΡΟ 23-27/3






Καλησπέρα σας  

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού απο αύριο με ισχυρούς ανέμους στο νομό,ενώ δε θα λείψουν και οι βροχές στην Εθνική μας εορτή.Οι δε θερμοκρασίες από Παρασκευή βράδυ,εώς την Κυριακή θα θυμίζουν κάτι απο χειμώνα.

Αναλυτικά...

Αύριο Τετάρτη (23/3) θα ξημερώσουμε με πολύ δυνατούς νότιους ανέμους όπου η έντασή τους ακόμα και στη στεριά θα φτάνει τα 7-8bf. Προσοχή ειδικά τις μεσημεριανές ωρες. Από το απόγευμα και μετά θα κοπάσουν λίγο (4-6bf)
Κατά τ' άλλα συννεφιές θα έχουμε στο μεγαλύτερο διάστημα της μέρας με μικρή πιθανότητα για κάποιες παροδικές ψιχάλες κυρίως στα βορειοανατολικά του νομού το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά από 13-20c.


Την Πέμπτη (24/3) θα έχουμε κάποιες νεφώσεις,αλλά όσο περνάει η μέρα,αυτές θα έχουν την τάση να λιγοστεύουν στον Αττικό ουρανό.
Ο άνεμος (5-6bf) θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί,ειδικά για κάποιες ώρες το μεσημεροαπόγευμα.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά από 12-18c.


Tην Παρασκευή (25/3) το πρωινό θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες,αλλά όσο περνάει η ώρα θα συννεφιάζει όλο και περισσότερο,και το μεσημεράκι (η λίγο πρίν) αναμένεται βροχή,που πιθανών κατά τόπους να κρατήσει μέχρι τις βραδυνές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι (4-5bf) και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.Το βράδυ θα κάνει σχετική ψυχρούλα.


Το Σάββατο με τα τελευταία στοιχεία θα έχουμε εναλλαγές συννεφιάς με ήλιο. (και όχι βροχή τις πρωινές ώρες όπως ήταν η αρχική εκτίμηση της Τρίτης 22/3)
Οι άνεμοι θα είναι ΒΒΔ μέτριοι, (4-5bf) αλλά από αργά το βράδυ κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα γίνουν ισχυροί (6-7bf).
Σε πτώση η θερμοκρασία με την μέγιστη στα πεδινά να φτάνει εώς τους 14-15c.



Την Κυριακή τις πρωινές ώρες θα έχουμε νεφώσεις,αλλά και διαστήματα με ήλιο.Το μεσημεροαπόγευμα σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις (26/3 18.00) υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές μέτριας έντασης,συνοδεία αστραπόβροντων.Ιδιαίτερα στα πιο δυτικά τμήματα.Δεν φαίνεται όμως να μας απασχολούν για πολύ ώρα.Από το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι (3-5bf). H θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή και οι μέγιστες στα πεδινά δεν θα ξεπεράσουν τους 13-14c.


Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ασφαλής πρόβλεψη πέραν των 4-5 ημερών δεν μπορεί να γίνει από κανέναν.Οπότε αν διαβάσετε - ακούσετε,είτε για χιόνια το...Πάσχα,είτε για 30-35αρια απλά προσπεράστε το.Πολλά γράφονται στον βωμό των κλίκ από διάφορα τρομολαγνικά,καιρικά και μη sites.


Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.
* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου