Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ΗΜΕΡΟ 28-29/11



Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα

Το σημερινό πέρασμα του μετώπου,που μας επηρέασε το μεσημέρι,δεν ακολουθήθηκε και από άλλα μέτωπα τελικά,και έτσι τελείωσαν πρόωρα οι βροχοπτώσεις.
Αυτή τη στιγμή όμως βρίσκεται ένα πολύ ισχυρό καταιγιδομέτωπο στο Ιόνιο και την Βορειοδυτική Πελοπόννησο,όπου αφήνει ισχυρές βροχές και είναι αυτό που θα μας επηρεάσει εκ νέου μέσα στη νύχτα.


  

                                                                      ΑΤΤΙΚΗ


Στις επόμενες ώρες και ώς τα ξημερώματα περίπου θα έχουμε βροχή (τοπικά ισχυρή) συνοδεία καταιγίδας.Από το πρωί εώς το μεσημέρι περίπου δείχνουν τα φαινόμενα να έχουν μια πάυση,αλλά στη συνέχεια και ανά διαστήματα θα έχουμε πάλι τοπικές βροχές εώς το βράδυ.
Οι άνεμοι εώς και τις μεσημεριανοαπογευματινές ώρες θα είναι μέτριοι εως ισχυροί 4-6bf,αλλά στη συνέχεια θα εξασθενήσουν και θα γυρίσουν σε βοριάδες εώς το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18c.


Την Τρίτη θα έχουμε συννεφιασμένο και βροχερό καιρό.Για την ώρα το κύριο μέρος των βροχοπτώσεων φαίνεται ότι θα το έχουμε τις μεσημεροαπογευματινές ώρες.Υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικά και για εκδήλωση καταιγίδας.
Το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα.
Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες ισχυροί εώς πολύ ισχυροί 5-7bf στα κεντροανατολικά τμήματα,ενώ στα δυτικά του νομού δεν θα ξεπεράσουν τα 4-5bf.
H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-13 στα πεδινά αλλά μέχρι το πρωί.Στη συνέχεια και όσο κυλάει η μέρα αντί να ανεβαίνει θα πέφτει.Και θα πέσει εώς και τους 6-8c μέχρι το βράδυ.
Στα βορειοανατολικά υπολογίστε 2-3c χαμηλότερα.


Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 18-19c.

* Η Τετάρτη θα είναι η πιο κρύα μέρα του μήνα,αλλά από Πέμπτη μεσημέρι η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου