Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ 6-8/1 - Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


                                                  


Καλησπέρα σας,και καλό 3ήμερο σε όλους 



Η αναμενόμενη κακοκαιρία,από αύριο και για 4-5 ημέρες θα μας απασχολήσει με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές,και δυνατούς βοριάδες.

                                                                  ΑΤΤΙΚΗ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και εώς τις πρωινές ώρες της Παρασκευής,
αναμένονται τοπικά ασθενείς εώς μέτριας έντασης βροχοπτώσεις.
Στη συνέχεια και μέχρι το βράδυ,αναμένονται συννεφιές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.Πιθανότητα υπάρχει για ασθενή βροχή στα ανατολικά το μεσημέρι.
Αργά το βράδυ και από τα βορειοανατολικά αναμένονται χιονοπτώσεις ενώ στα πεδινά θα βρέχει.
Περίπου στην αλλαγή της μέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές στα πεδινά,θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος του νομού.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς εώς μέτριοι 3-4bf,αλλά από το μεσημέρι θα γυρίσουν σε βοριάδες που θα ενισχυθούν το βράδυ σε 5-6 και τοπικά στις νότιες θαλάσσιες περιοχές στα 7bf.
H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-13c,αλλά θα σημειώσει ραγδαία πτώση από το απόγευμα και μετά,φτάνοντας τους 0-4c αργά το βράδυ,και κατά τη διάρκεια της νύχτας.Τα βόρειοανατολικά και τα δυτικά τμήματα θα έχουν θερμοκρασίες κοντά στο 0c.


To Σάββατο πιθανών ένα μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου να ξυπνήσει στα λευκά εάν οι χιονοπτώσεις είναι έντονες κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι οποίες χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο,αλλά θα είναι on-off.
Θα έχουμε διαστήματα δηλαδή που θα χιονίζει,αλλά και διαστήματα μόνο με συννεφιά.Ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων φαίνεται να πέφτει στα βορειοανατολικά τμήματα του νομού.
Χιονόνερο η χιόνι θα πέσει ακόμα και στα πιο νότια τμήματα του νομού από Βουλιαγμένη και κάτω.
Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι εώς ισχυροί 5-7bf στα ανατολικά και νότια,ενώ στα δυτικά θα έχουν ένταση εώς 5bf και αυτά σε τοπικό επίπεδο.
Η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή και θα κυμανθεί από -2 εώς 4c. Tοπικά στα βόρεια και δυτικά θα σημειωθεί ολικός παγετός,καθώς καθ'ολη τη διάρκεια του 24ώρου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 0c.


Με τα τελευταία στοιχεία στον νομό θα χιονίσει και την Κυριακή.Οι χιονοπτώσεις και πάλι θα είναι περισσότερες και εντονότερες στα βορειοανατολικά και ανατολικά του νομού μέχρι τις μεσημεριανές ώρες περίπου.Όσο δυτικότερα στον νομό,τόσο πιο λίγα και ασθενή θα είναι τα φαινόμενα. 
Από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν και στα ανατολικά και ο καιρός θα έχει ανοίγματα.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι εώς ισχυροί 5-7bf, με εξασθένηση παντού από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -3 εώς 3c. Από το απόγευμα και μετά θα πέσει ακόμα και στους -4 με -6c τοπικά σε πεδινές περιοχές.
Σε μεγάλο μέρος του νομού ιδιαίτερα στα βόρεια,δυτικά,και κεντρικά τμήματα θα σημειωθεί ολικός παγετός.



Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 15-16c.


H τάση της επόμενης εβδομάδας.

Τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν,με πιθανότητα νέων χιονοπτώσεων ιδιαίτερα την Τρίτη.Από Τετάρτη σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Νεότερα την Κυριακή.

Καλό βράδυ


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου