Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 21-24/12 - Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ




Φίλες και φίλοι αναγνώστες του blog καλησπέρα σας 

Χειμερινό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού εώς τα τέλη της εβδομάδας.
Αναλυτικότερα...


                                                     ΑΤΤΙΚΗ


Με συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα ξεκινήσει η Πέμπτη.Από τις πρόμεσημβρινές ώρες εώς και αργά το απόγευμα οι βροχές θα είναι πιο έντονες κατά τόπους,ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως σε περιοχές κοντά στους ορεινούς όγκους.
Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά άνω των 800μ πλην του Υμηττού,όπου νιφάδες θα δεί στα πολύ ψηλά του. (900-1000μ)
Χιονόνερο θα σημειωθεί σε ημιορεινές περιοχές άνω των 500μ.
Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι 3-5bf και τοπικά 6bf στον νότιο Ευβοικό,και στα νότια-νοτιανατολικά του νομού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-10c.


Συννεφιασμένος και βροχερός ειδικά μετά το μεσημέρι,θα είναι ο καιρός την Παρασκευή.Τα χιόνια εώς το μεσημέρι θα περιορίζονται στα ορεινά,αλλά όσο περνάει η ώρα τα υψόμετρα θα πέφτουν.Έτσι δεν αποκλείεται,χιόνι να δουν το απογευματόβραδο και περιοχές άνω των 450-500μ στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού.
Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι εώς ισχυροί 4-6 και τοπικά 7bf στον νότιο Ευβοικό,και στα νότια-νοτιανατολικά του νομού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-9c.


Το Σάββατο εώς το ξημέρωμα,θα εκδηλώνονται ασθενείς εώς μέτριας έντασης βροχοπτώσεις,ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά.
Από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα ανοίγει σιγά σιγά,και μόνο στα βόρεια και ανατολικά θα παραμείνουν κάποιες νεφώσεις που θα αφήνουν ασθενείς βροχές,και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα.
Με τα τωρινά δεδομένα αργά το βράδυ θα πρέπει να έχουμε εκ νέου νεφώσεις,που θα αφήνουν βροχές,αλλά και χιονοπτώσεις σε υψόμετρα άνω των 400μ.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι εώς ισχυροί 4-6 και τοπικά 7bf.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-9c.


Κατά τη διάρκεια της νύχτας και εώς το ξημέρωμα περίπου της παραμονής των Χριστουγέννων,αναμένονται ασθενείς εώς μέτριας έντασης βροχές η και χιονόνερο (άνω των 200μ) στα πεδινά,και λίγα χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά κυρίως στα ανατολικά.
Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα πρέπει να έχει ''ανοίξει'' παντού και να επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. 
Οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες μέτριοι εώς ισχυροί 4-6bf,αλλά από το μεσημέρι θα κοπάσουν,και δεν θα ξεπερνούν πουθενά τα 4bf.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-11c.


Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 17-18c.


Η τάση της επόμενης εβδομάδας

Άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα,ενώ δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει,κάποια μεταβολή του καιρού προς τα τέλη με βροχές,και νέα πτώση της θερμοκρασίας.
Νεότερα την Κυριακή.


Καληνύχτα σας και καλό ξημέρωμα 


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου