Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 15-18/1


                                                 



Kαλησπέρα σας και καλή εβδομάδα

Χιόνιζε χθες από αργά το βράδυ εώς και τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Αττικής,με αποτέλεσμα να στρωθεί η Πάρνηθα από τα 1000μ και πάνω.
Οι φωτό είναι σημερινές κοντά στο Μπάφι.






                                                                                        ΑΤΤΙΚΗ


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα εώς τις μεσημεριανές περίπου ώρες.Στη συνέχεια σε μεγάλο μέρος του νομού θα συννεφιάσει και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή ολιγόλεπτη τοπική βροχή.
Οι άνεμοι εώς τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς 2-4bf,αλλά σταδιακά θα γυρίσουν σε νοτιάδες με την ίδια ένταση,και μόνο προς το βράδυ θα ενισχυθούν λίγο στα νότια τμήματα.
Η θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα θα κυμανθεί από 3-11c.



Την Τρίτη,συννεφιασμένος θα διατηρηθεί ο ουρανός εώς και τις προ-μεσημβρινές ώρες.Στη συνέχεια ο Ήλιος θα ''κάνει παιχνίδι'' στον Αττικό ουρανό με λίγα σποραδικά συννεφάκια να του κάνουν παρέα.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς 3-4bf.
Η θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα θα κυμανθεί από 7-16c.


Γενικά αίθριος ο καιρός και την Τετάρτη με λίγα σύννεφα παραπάνω τις μεσημεριανές ώρες,κυρίως πάνω από τους ορεινούς όγκους και τις παραπλήσιες αυτών περιοχές.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί - νοτιοδυτικοί ασθενείς εώς μέτριοι 3-5bf.Τοπικά το βράδυ μέχρι 6bf στα νότια αλλά και στη Δυτική Αττική που βρέχεται από τον Κορινθιακό.
Η θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα θα κυμα
νθεί από 7-17c.




Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη. Οι  βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα φτάνουν τοπικά τα 6-7bf.Oι ισχυροί βοριάδες θα διατηρηθούν εώς και τις πρώτες απογευματινές ώρες,ενώ από τη δύση του Ηλίου και μετά θα κοπάσουν.
Απότομη πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία όπου στα πεδινά τμήματα θα κυμανθεί από 6-11c.  

* Κάποια τελευταία δεδομένα κάνουν λόγο για τοπικές βροχοπτώσεις,και λίγα χιόνια στα ορεινά.

* Από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα ξαναανέβει,ενώ το Σαββατοκύριακο με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται συννεφιασμένο με λίγες τοπικές βροχές (πιθανότερο την Κυριακή)


Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 16-17c.



Καλό ξημέρωμα


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου