Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Η ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 32 ΤΟΥ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ





Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, κι αυτό φρόντισε να το μάθει καλά την Τετάρτη, η Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο! Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη έκανε σπουδαία εμφάνιση και απέκλεισε την Ισπανίδα περνώντας θριαμβευτικά στον 3ο γύρο του φετινού Ρολάν Γκαρός!
Τι κι αν είχε ηττηθεί από την Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο δυο φορές σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Τι κι αν και οι δυο αγώνες που είχαν δώσει μέχρι τώρα ήταν σε Grand Slam διοργανώσεις. Τι κι αν η Ισπανίδα είναι σπεσιαλίστρια στην χωμάτινη επιφάνεια. Η Μαρία Σάκκαρη πήρε την σπουδαία εκδίκησή της!
Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και Νο38 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA έκανε μαγική εμφάνιση και “ισοπέδωσε” το Νο23 του κόσμου, για να πάρει μια σπουδαία, πανηγυρική πρόκριση για τον 3ο γύρο του φετινού Ρολάν Γκαρός.
Μετά από μόλις 85 λεπτά αγώνα, η Μαρία επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 της Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στις “32” καλύτερες του Γαλλικού Όπεν, περιμένοντας πλέον την νικήτρια του αγώνα της Ντάρια Κασάτκινα με την Κίρστεν Φλίπκενς, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της!
Αυτήν, ήταν και η τέταρτη πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στον 3ο γύρο ενός Grand Slam. Το είχε καταφέρει σε Αυστραλιανό Όπεν, Αμερικανικό Όπεν και Γούιμπλεντον το 2017. Της είχε μείνει μόνο το φημισμένο Ρολάν Γκαρός. Όμως φέτος, ήταν η χρονιά της και στο Παρίσι!
Μπορεί να μην είχε κάνει ούτε νίκη πέρσι και πρόπερσι στο Παριζιάνικο Major, όμως κάνοντας δυο εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος, χωρίς μάλιστα να χάσει ούτε σετ, προχωράει ακάθεκτη στην διοργάνωση.
Το τελευταίο της θύμα, η Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, προερχόταν από μια καθ’ όλα άνετη πρόκριση σε βάρος της Άννα Κόνιου στον 1ο γύρο, έχοντας χάσει μόλις ένα(!) γκέιμ, όμως την Τετάρτη, η Μαρία της έδειξε τα δόντια της και πήρε θριαμβευτική εκδίκηση για τον περσινό της αποκλεισμό από την ίδια παίκτρια, στον 1ο γύρο του Γαλλικού Όπεν!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μαρία αν και δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο κιόλας γκέιμ της αναμέτρησης, δεν άφησε την Ισπανίδα να νιώσει ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του σετ, καθώς είχε άμεση απάντηση “σπάζοντας” το σερβίς της και κάνοντας το 1-1 πολύ γρήγορα.
Στο 2-2 του εναρκτήριου κομματιού της αναμέτρησης, η Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο “ξαναχτύπησε”. Εκμεταλλευόμενη την πρώτη της ευκαιρία για μπρέικ σε εκείνο το γκέιμ και διατηρώντας το ποσοστό επιτυχίας της στα μπρέικ πόιντς στο 100%, η Ισπανίδα πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-3.
Αυτήν την φορά χρειάστηκε πολύ μεγαλύτερη περιπέτεια η Μαρία, για να πάρει πίσω το μπρέικ που δέχθηκε. Η Ναβάρο έφτασε να προηγείται 3-5 και να έχει μάλιστα σετ πόιντ στο σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας(30-40).
Κάπου εκεί, η ψυχολογία γύρισε με το μέρος της 22χρονης Ελληνίδας. Βγάζοντας έναν άσο από το μανίκι της, στην κυριολεξία, έσωσε το σετ πόιντ και στην συνέχεια μείωσε σε 4-5. Το επόμενο γκέιμ, έμελλε να είναι το πιο καθοριστικό του σετ.
Κάνοντας πολλά συνεχόμενα λάθη, η Ισπανίδα έδωσε την ευκαιρία στην Μαρία να κάνει το 5-5 και η δεύτερη δεν ήθελε να την πετάξει στα σκουπίδια. Το 0-40 μπορεί να έγινε 30-40, αλλά ως εκεί. Η Μαρία ισοφάρισε σε 5-5 και έβαλε φωτιά στο ματς.
Έχοντας εμφανώς την ψυχολογία με το μέρος της, η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της στο αμέσως επόμενο γκέιμ, έκανε το 6-5 κι έφτασε μια ανάσα μακριά από το 1-0.
Το 1-0, ήταν… γραφτό να γίνει στο επόμενο γκέιμ. Η Μαρία ήταν εντυπωσιακά σταθερή και έχοντας την απαραίτητη ψυχραιμία, μπόρεσε να κερδίσει το τέταρτο σερί της γκέιμ και να κάνει το 7-5, δείχνοντας πως είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα! One down, one to go.

Το δεύτερο σετ του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετικό. Με την Σάκκαρη να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και την Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο να βλέπει την ψυχολογία της στα… χαμένα, η νίκη για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν το πιθανότερο σενάριο.

Η Μαρία έπαιξε σπουδαίο τένις, έβγαλε πάρα πολλούς winners και όντας ιδιαίτερα σταθερή στα ράλι, περιμένοντας πολλές φορές τα λάθη της αντιπάλου της πήρε την δεύτερη συνεχόμενη straight-sets επικράτησή της στο τουρνουά, μετά από αυτήν κόντρα στην Μάντι Μινέλα δυο ημέρες νωρίτερα.
Το 1-1 του δεύτερου σετ μετατράπηκε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά σε 5-1 υπέρ του Νο38 στον κόσμο και η κατάσταση απλουστεύτηκε εξ’ αρχής. Δυο μπρέικ με 2/2 μπρέικ πόιντς για την Μαρία, ήταν ικανά να δώσουν αυτό το μεγάλο προβάδισμα.
Η Σουάρεζ Ναβάρο έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει στο ματς και μείωσε σε 5-3, βάζοντας… δύσκολα στην Μαρία για το “κλείσιμο” της αναμέτρησης, όμως αυτά τα δύσκολα, δεν ήταν ικανά να απειλήσουν όσο θα έπρεπε, για την Ισπανίδα, την Μαρία Σάκκαρη.
Αξιοποιώντας την δεύτερη ευκαιρία της για να τελειώσει την αναμέτρηση, η Ελληνίδα πήρε την σπουδαία νίκη με 7-5, 6-3 και “πέταξε” προς την φάση των “32”, όπου θα συναντήσει κατά πάσα πιθανότητα την Ντάρια Κασάτκινα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου