Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

KΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 12-15/11


                                                  


Καλησπέρα σας

Μετά την 20ήμερη και βάλε βαρετοκαιρία που είχαμε (με εξαίρεση την 8/11) εξαιτίας του αντικυκλώνα που βρισκόταν από πάνω μας,φαίνεται να αλλάζουν τα πράγματα όσο αφορά τις θερμοκρασίες,που θα θυμίσουν επιτέλους ότι βρισκόμαστε στο βαθύ Φθινόπωρο,αλλά και τις βροχοπτώσεις που θα έλθουν σε μερικές μέρες.




                                                 ΑΤΤΙΚΗ



Την Δευτέρα αλλά και την Τρίτη ο καιρός στον νομό θα είναι αίθριος με παροδικές νεφώσεις,που θα είναι περισσότερες στα βόρεια.

Οι άνεμοι την Δευτέρα θα είναι βόρειοι ασθενείς εώς μέτριοι 3-4bf αλλά από το βράδυ θα ενισχυθούν στα ανατολικά εώς 5bf.
Tην Τρίτη οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι σε 4-6,και στα ανατολικά τοπικά και 7bf.
H θερμοκρασία την Δευτέρα θα κυμανθεί στα πεδινά από 12-20c,ενώ την Τρίτη από 12-18c.
Η αίσθηση λόγω του βοριά θα είναι 2-3c χαμηλότερη την Τρίτη.


Την Τετάρτη θα έχουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες,με λίγο εξασθενημένο το βοριαδάκι που δεν θα ξεπερνάει τα 6bf στα ανατολικά,και τα 3-5bf στον υπόλοιπο νομό.
Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά,αλλά από αργά το βράδυ θα παρουσιάσει πτώση.


Την Πέμπτη και με τα εώς τώρα στοιχεία,η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βρέξει κυρίως στα βόρεια του νομού.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς 2-4bf εώς το μεσημέρι,αλλά στη συνέχεια θα ενισχυθούν σε βορειοανατολικούς μέτριους 3-5bf.Στα νότια πιθανών και 6bf.
H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 10-17c. Από το απόγευμα και μετά,η αίσθηση του κρύου θα είναι μεγαλύτερη.


Το τελευταίο 3ήμερο της εβδομάδος η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 14c στα πεδινά,με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές την Παρασκευή και το Σάββατο.


Καλό ξημέρωμα


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου