Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ΗΜΕΡΟ 3-4/1

                       
                                        


Καλησπέρα σας και καλή χρονιά σε όλους 



                                                   
                                                                  ΑΤΤΙΚΗ



Για αύριο Πέμπτη προβλέπεται βροχερός καιρός από το πρωί.Κατά τόπους και άνα περιόδους θα υπάρχει ένταση των βροχοπτώσεων ενώ θα χιονίζει στα ορεινά.Οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδυνές ώρες,με εξασθένηση και σταδιακή παύση όσο πλησιάζουμε στην αλλαγή της μέρας,ενώ οι χιονοπτώσεις τις βραδυνές ώρες θα κατέβουν εώς τα 300-400m υψόμετρο.Στην δυτική Αττική νιφάδες είναι πιθανών να δουν και περιοχές κοντά στα 150-200μ υψόμετρο. 
Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς εώς μέτριοι 3-5bf,αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα προλάβει να φτάσει στα νότια πεδινά τμήματα του νομού εώς και 10-11c το πρωί (8-9c στα κεντρικά),αλλά από το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει ραγδαία πτώση.Έτσι τις βραδυνές ώρες αναμένονται θερμοκρασίες 2-4c κατά τόπους στα κεντρικά και δυτικά πεδινά,ενώ 6-7c θα φτάσουν στα νότια και ανατολικά.


Την Παρασκευή το πρωί θα έχουμε συννεφιές με κάποια ανοίγματα του καιρού,αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς εώς μέτριας έντασης βροχές.Ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις θα σημειώνονται την ίδια ώρα σε υψόμετρα άνω των 250μ. 
Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού,ενώ ενδέχεται να συνεχιστούν στα πολύ βόρεια τμήματα.
Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι - βορειοδυτικοί ασθενείς 3-4bf εώς τις απογευματινές ώρες,αλλά στη συνέχεια θα ενισχυθούν και εώς αργά το βράδυ,θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά στα ανατολικά τα 8bf.Στα δυτικά δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4-5bf.
H θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά από 2-7c



* Κοντά στα μεσάνυχτα της Παρασκευής και εώς το ξημέρωμα του Σαββάτου - με τα εώς τώρα στοιχεία και αν δεν αλλάξει κάτι - αναμένονται χιονοπτώσεις στα πεδινά τμήματα πλην των πολύ νότιων,και νοτιοανατολικών.


Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 15-16c. 


Καλό ξημέρωμα 


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου