Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ 11-13/3


                                                 



Καλησπέρα σας 




                                                     ΑΤΤΙΚΗ


Αίθριο καιρό θα έχουμε αύριο Καθαρά Δευτέρα στον νομό.Αργά το βράδυ θα συννεφιάσει.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς 2-4bf,ενώ προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα νότια κυρίως τμήματα σε μέτριους 5bf.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά από 12-23c.


Με συννεφιές θα ξημερώσουμε την Τρίτη.Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν βροχοπτώσεις,οι οποίες θα γίνουν εντονότερες όσο βραδιάζει.Από αργά το απόγευμα θα χιονίζει στα ψηλά της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα ενώ αργά το βράδυ,χιόνι θα πέφτει περίπου από τα 1000μ.
Οι άνεμοι το πρωί θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς εώς μέτριοι 3-5bf,αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6-7bf.
Η θερμοκρασία θα προλάβει να ανέβει εώς τους 18-19c τοπικά στα πεδινά το μεσημέρι,αλλά από το απόγευμα και μετά θα σημειώσει ραγδαία πτώση και αργά το βράδυ δε θα ξεπεράσει τους 8-10c στα κεντρικά και νότια πεδινά τμήματα,ενώ λίγο πιο χαμηλά θα κυμανθεί στα δυτικά.


Την Τετάρτη οι βροχές στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστούν μέσα στη νύχτα και εώς τις πρωινές ώρες,όπου σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενούν και θα σταματήσουν.Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και εώς τις πρώτες πρωινές θα είναι βόρειοι μέτριοι εώς ισχυροί 5-7 και τοπικά σε Σαρωνικό και Ν.Ευβοικό εώς και 8bf με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά από 6-13c.


* Μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε την Πέμπτη,ενώ την Παρασκευή υπάρχει το ενδεχόμενο για τοπικές βροχές μικρής διαρκειας.Το Σαββατοκύριακο με τα εώς τώρα στοιχεία αναμένεται αίθριος καιρός με μέγιστες θερμοκρασίες κοντά στους 17-18c.


Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 16-17c. 




Καλό απογευματόβραδο 


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου