Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

SONY: 3D ΕΙΚΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ Η HEADSEAT

 


Το «ντεμπούτο» της Spatial Reality Display (SR Display) ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Sony: Πρόκειται για μια οθόνη η οποία είχε πρωτοπαρουσιαστεί από την εταιρεία στην Consumer Electronics Show του 2020 τον Ιανουάριο και ενσωματώνει τεχνολογία ELFD (Eye-Sensing Light Field Display) ώστε να παρέχει πλήρως 3D εικόνα στον χρήστη χωρίς να απαιτούνται ειδικά 3D γυαλιά ή headset εικονικής πραγματικότητας.

Η SR Display προορίζεται για δημιουργούς από ένα μεγάλο εύρος βιομηχανικών- από την αυτοκινητοβιομηχανία και το industrial design μέχρι τα computer graphics και τα οπτικά εφέ. «Χαιρόμαστε που φέρνουμε την καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο, πηγαίνωντας τη βιομηχανία design και δημιουργίας προς τα εμπρός, ειδικά καθώς η μετατόπιση προς το ψηφιακό έχει γίνει τόσο έντονη» είπε ο Μάικ Φασούλο, πρόεδρος και chief operating officer της Sony Electronics North America.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η οθόνη χρησιμοποιεί την αποκαλούμενη «spatial reality» για να συνδυάσει τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο, παρέχοντας μια «απίστευτη 3D οπτική εμπειρία» που ο χρήστης μπορεί να βλέπει με γυμνό μάτι. Αυτό είναι δυνατόν χάρη σε μια σειρά τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων ένας αισθητήρας που παρακολουθεί την ακριβή θέση του ματιού στον χώρο, με ακρίβεια μιλισεκόντ, ένας αλγόριθμος rendering σε πραγματικό χρόνο, και ένας micro οπτικός φακός, τοποθετημένος πάνω από 15,6 ιντσών οθόνη LCD, που χωρίζει την εικόνα για το αριστερό και το δεξί μάτι.

Η Sony διαθέτει στους σχεδιαστές ένα Software Development Kit, συμβατό με Unity και Unreal Engine, εργαλεία που είναι καθιερωμένα στη βιομηχανία, έτσι ώστε να μπορούν να αναπτύξουν διαδραστικές εφαρμογές σε gaming, VR, οικοδομικές δραστηριότητες, σχεδιασμό αυτοκινήτων κ.α.

H οθόνη αξιολογείται ήδη από διάφορες εταιρείες, ενώ η Sony Electronics, για να υπογραμμίσει τις δυνατότητές της, έχει συνεργαστεί με τις Sony Pictures Entertainment και Ghost Corps (θυγατρική της Columbia Pictures) στην επόμενη ταινάι των «Γκοστμπάστερς», το «Ghostbusters: Afterlife», που προορίζεται να βγει το 2021.

Όσον αφορά στην προτεινόμενη τιμή, ανέρχεται στα 4.999,99 δολάρια ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην ιστοσελίδα e-commerce της Sony και άλλα καταστήματα από τον Νοέμβριο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου