Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE : ΡΕΑΛ.Μ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-1

Ο ΜΟΡΑΤΑ... ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΡΕΑΛ-ΠΑΕΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Η Μεγάλη Κυρία είναι εδώ! Εκκωφαντική επιστροφή της Γιουβέντους, πήρε ισοπαλία στη Μαδρίτη και έπειτα από δώδεκα χρόνια θα βρεθεί ξανά σε Τελικό!  Ο Μοράτα... σκότωσε την πρώην του (1-1).

Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους 1-1

Πριν δώδεκα χρόνια έριχνε τη Ρεάλ στο καναβάτσο, τώρα έφτασε ξανά η στιγμή της! Η Γιουβέντους επέστρεψε με... εκκωφαντικό τρόπο σε Τελικούς και στο Βερολίνο κόντρα στη Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει τον 3ο της τίτλο! Ο Μοράτα... σκότωσε την πρώην του, ο Βιδάλ ήταν εκπληκτικός, ο Μπουφόν μοναδικός! Οι Μαδριλένοι μετά την... απώλεια τίτλου, έχασαν και την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα μετά τη Μίλαν που κατακτά δυο διαδοχικούς τίτλους. Ο Κάρλο Αντσελότι ίσως βρέθηκε για τελευταία φορά στον πάγκο της «Βασίλισσας», ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποθέωση στον Κασίγιες λίγες ημέρες μετά τα... γαλλικά του! Μια μνημειώδης προσπάθεια από τη Γιουβέντους, η οποία άντεξε την πίεση, αντεπιτέθηκε όταν βρήκε χώρους και όταν... χρειάστηκε είχε Ντρογκμπά. Απογοητευτικός ο Μπέιλ, δεν μπήκε ποτέ στο β' μέρος ο Κριστιάνο, «λίγοι» Κρόος και Ισκο, με το κενό του Μόντριτς να είναι τεράστιο για τους Μαδριλένους. 

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα για τους Μαδριλένους και μόλις στο 5' είχαν εξαιρετική φάση, αλλά ο Μπενζεμά παρά το ωραίο γύρισμα δεν έκανε το ιδανικό τελείωμα! Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τον έλεγχο και με τον Καρβαχάλ να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες έβαλαν πολύ δύσκολα στη Ρεάλ! Η πίεση ασφυκτική, αλλά Μπενζεμά και Μπέιλ δεν βρήκαν στόχο στο 19' και το 20' αντίστοιχα. Στο 22' η υπεροχή της καρποφόρησε, αφού η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι. Ο Κιελίνι βρήκε τον Χάμες, τα παράπονα των Ιταλών πολλά, αλλα ο Ερικσον ήταν ανένδοτος. Ο Κριστιάνο δεν χαρίστηκε και άνοιξε το σκορ. Ηταν το 10ο του σε 12 ματς, το 77ο τέρμα, αλλά και το 9ο πέναλτί του σε Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Γιουβέντους αδυνατούσε να βρει λύσεις, η Ρεάλ πίεζε από τα άκρα, αλλά Βιδάλ και Μπουφόν έσωσαν σε προσπάθειες των Μπενζεμά, Κριστιάνο. Η αμυντική τετράδα των Ιταλών ήταν σε... κακή κατάσταση, δεν έκανε ούτε ένα επιτυχημένο τάκλιν, ενώ δέχθηκε 13 σουτ περισσότερα από κάθε άλλο φετινό ματς! Ωστόσο, υπήρχε ο αρχηγός της, μιας και ο Μπουφόν την κρατούσε στο παιχνίδι. Η μεγάλη του επέμβαση στο 41' στο σουτ του Μπενζεμά έκλεισε ένα πολύ άσχημο ημίχρονο για τη Γιουβέντους.


Το σκηνικό στο β' μέρος εντελώς διαφορετικό, μια άλλη Γιουβέντους παρουσιάστηκε στο γήπεδο. Θαρραλέα και με αυτοπεποίθηση στα ύψη, έκλεισε διαδρόμους, κάλυψε τα κενά στα ακρα της και πήγαινε πρώτη στη μπάλα! Στο 51' η «Μεγάλη Κυρία» έστειλε το μήνυμα, αλλά το σουτ του Μαρκίσιο κατέληξε άουτ. Ωστόσο, στο 57' η Γιουβέντους... πάγωσε το καυτό Μπερναμπέου. Ο Πογκμπά πήρε την κεφαλιά, ο Μοράτα είχε αφήσει πίσω του τον Κρόος και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-1!
Οπως ήταν αναμενόμενο, η πίεση της Ρεάλ αυξήθηκε, αλλά ο άξονας της δεν έδωσε τις λύσεις που απαιτούνταν. Στο 63' ο Χάμες έκανε το τακουνάκι, ο Μαρσέλο τη σέντρα, αλλά ο Μπέιλ δεν κατάφερε να σκοράρει. Η Γιουβέντους όποτε έβρισκε κενά απειλούσε και στο 70' θα μπορούσε να είχε καθαρίσει. Ο Βιδάλ έβγαλε τον Μαρκίσιο σε θέση βολής, αλλά ο Κασίγιας με υπέροχη επέμβαση κράτησε την ομάδα του ζωντανή...
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκτός κλίματος, ο Μπέιλ είχε κίνηση, όχι ουσία και η Γιούβε «έδεσε» το ματς με την είσοδο του Μπαρτσάλι. Το 3-5-2 έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των Μαδριλένων που δεν μπορούσαν να κάνουν τη φάση που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους Ιταλούς, όταν ο Γιορέντε άδειασε την αντίπαλη άμυνα, αλλά ο Πογκμπά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κασίγιας.  

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (67’ Τσιτσαρίτο), Χάμες, Μπέιλ, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ίσκο 
Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίσιο, Πίρλο (79’ Μπαρτσάλι), Πογκμπά (89’ Περέιρα), Βιδάλ, Τέβες, Μοράτα (84’ Γιορέντε)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου