Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 5-8/9


                                                  


Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα 


Όπως φαίνεται θα έχουμε τελικά (και ανεύ πολύ μεγάλου απροόπτου) την αναμενόμενη μεταβολή του καιρικού σκηνικού.
Οι πρώτες πινελιές του Φθινοπώρου,θα χρωματίσουν τον καιρικό καμβά μεσοβδόμαδα,με γκριζόμαυρα νέφη που θα φέρουν τις πρώτες βροχούλες.


Οι πολίτες του Αγρινίου μπορούν να δουν πως θα κυλήσει η εβδομάδα στην πόλη τους από το έγκυρο http://weatherparty.blogspot.gr/


                                                                                   ΑΤΤΙΚΗ


Ηλιόλουστος καιρός αύριο Δευτέρα με λίγες τοπικές παροδικές νεφώσεις.Οι άνεμοι από το μεσημέρι θα γυρίσουν νότιοι ασθενείς 3-4bf,και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-31c.



Αρκετή συννεφιά θα έχουμε την Τρίτη,όπου κατά τόπους στα βόρεια και δυτικά θα είναι πυκνότερη.Υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής τοπικά στα πολύ δυτικά τμήματα το βραδάκι.Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες ασθενείς εώς μέτριοι 3-5bf,και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-31c.

*Kάποια νεότερα στοιχεία τοποθετούν την έναρξη της βροχόπτωσης για μεγάλο μέρος του νομού πριν την αλλαγή της μέρας.Μένει να δούμε εάν θα επιβεβαιωθούν...


Την Τετάρτη τώρα...ίσως και πριν ξημερώσει,να αρχίσει να ψιχαλίζει η να βρέχει ασθενώς σε διάφορες περιοχές του νομού.Κυρίως στα πιο νότια τμήματα.Εώς το πρωί οι βροχές θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος του νομού,και η πιθανότητα για ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες είναι αυξημένη.
Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός δείχνει να ''ανοίγει'' και πιθανότατα εώς το βράδυ να έχουμε καλές καιρικές συνθήκες.Οι άνεμοι θα παραμείνουν νότιοι μέτριοι 4-5bf,με εξασθένηση από το απόγευμα και θα γυρίσουν σε ανατολικούς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-30c.


Για την Πέμπτη,και με τα εώς τώρα στοιχεία υπάρχει πιθανότητα το πρωινό,να μας βρεί με συννεφιές και τοπικές βροχές.Σταδιακά αυτές θα εξασθενούν,και το μεσημεροαπόγευμα θα πρέπει να έχουν σταματήσει παντού.Οι πιθανότητες για να βρέξει την Πέμπτη είναι αυξημένες,αλλά αυτό μπορεί αύριο μεθαύριο να αλλάξει.Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς εώς μέτριοι 2-4bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-32c.

Eώς τη Τετάρτη οι περιοχές που βρέχονται από τον Σαρωνικό θα έχουν μέγιστες 1-2c χαμηλότερες,και η υγρασία θα είναι αυξημένη.



Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 23-25c.


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.
* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου