Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευχαριστούμε Δημήτρη!



Ράγισαν και τα... τσιμέντα! Όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης βγήκε στο κέντρο του παρκέ και οι πιο «σκληροί» λύγισαν! Άλλωστε ο ίδιος δάκρυσε βλέποντας περισσότερους από 15.000 φίλους του Παναθηναϊκού να τον (ξανα)αποθεώνουν! 

Δεν χρειάζεται να είσαι... μάντης για να μαντέψεις ότι θα ήταν μια δύσκολη βραδιά για όλους! Οι εικόνες, τα χιλιάδες «κλικ» από επαγγελματίες και... ερασιτέχνες το απέδειξαν! Δύσκολα για όλους. Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, για τον Παναθηναϊκό ως οργανισμό, για τους χιλιάδες φίλους της ομάδας, για τους πρώην συμπαίκτες του και συνεργάτες του! Για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Για όλους. Ακόμη και για τους σπουδαίους αντιπάλους, αλλά και την ίδια την Ευρωλίγκα που όλο αυτό το 2ήμερο ήταν στην Αθήνα από κάθε γωνιά της Ευρώπης για να τον τιμήσουν! 
Άλλωστε αλλιώς είναι να το ξέρεις ότι θα σταματήσει κι αλλιώς όλο αυτό να γίνεται... live μπροστά στα μάτια σου. Πόσο δυνατός πρέπει να είσαι για να μην δακρύσεις; Αλλά γιατί όχι; Σε τέτοιες βραδιές όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά. Όταν το ΟΑΚΑ που... κόχλαζε ξέσπασε σε «Διαμαντίδης οε, οε, οε» ο πάντα δυνατός «πράσινος» αρχηγός δεν το άντεξε.
Αφέθηκε. Δάκρυσε, πριν ευχαριστήσει από καρδιάς τους πάντες... Την ίδια ώρα πολλά χαρτομάντιλα βγήκαν σε εξέδρες και παρκέ. Από... επώνυμες και ανώνυμες τσέπες. Δάκρυα χαρμολύπης. Για έναν μεγάλο που... κρέμασε την φανέλα και για έναν μεγάλο που χάρισε τίτλους, «μεγάλωσε» το ελληνικό μπάσκετ και όπως ανέφερε και οΔημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε πολλά παιδάκια Παναθηναϊκούς!
Η βραδιά έτσι κι αλλιώς είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Την ώρα που μια «βιβλική μορφή» της οικογένειας του «τριφυλλιού» ήταν εκεί για να τιμήσει κι αυτός το... παιδί του! Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έδωσε το αναμνηστικό στον «Μήτσο», βούρκωσε και του ψέλλισε στο αυτί με... μάρτυρα τον τηλεοπτικό φακό πως «είσαι ο αγαπημένος μου παίκτης»!
Λίγο αργότερα ο Θανάσης Γιαννάκοπουλος λειτούργησε ως «ο δικό σας Θανάσης» που λέει τόσα χρόνια. Άφησε στην άκρη το πρωτόκολλο, έβγαλε την γραβάτα του και την πέρασε στον λαιμό του Διαμαντίδη. Κι όταν ο... ντροπαλός 3D την έβγαλε ο «Τυφώνας» επέμενε και του ξαναφόρεσε αυτό το «δώρο ζωής»! Ήταν μια από τις πολλές στιγμές που το κλειστό του ΟΑΚΑ... απογειώθηκε και αποθέωσε τους πάντες.
Βέβαια η ώρα που η φανέλα με το «Νο13» έφυγε προς τον... ουρανό (13... συμβολικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου μέρους) δεν περιγράφεται με πολλά λόγια. Μια λέξη αρκεί. Ανατριχίλα. Αυτό που έγινε κι όταν 1.08 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Αργύρης Πεδουλάκης τον πέρασε στο παρκέ για το «τελευταίο... ξεχωριστό λεπτό» της καριέρας του! 
Όλοι αποθέωσαν. Όλοι χειροκρότησαν. Όλοι θυμήθηκαν τα πάντα. Ακόμη κι όταν ίσως από το άγχος το τελευταίο σουτ δεν έγινε ποτέ. Γιατί η μπάλα του γλύστρισε από τα χέρια! Και έτσι έφυγε. Απλά. Έχοντας προλάβει να μετρήσει και ασίστ, παρά πόντους. Όπως ήταν πάντα. ΠΑΙΚΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ!
           
                                                                   ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέρασε στο παρκέ και στο κλειστό έγινε χαμός από συνθήματα και βεγγαλικά! Ο ίδιος βούρκωσε και πριν αρχίσουν οι βραβεύσεις έπιασε το μικρόφωνο: 
«Τελικά είναι πιο εύκολο να παίζεις από το να κρατάς μικρόφωνο! Σας ευχαριστω όλους για τη στήριξή σας ολα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις τρεις τελευταίες μέρες και προσωπικά την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες που είχα, στους προπονητές. Τον κ. Πιλαφίδη που μου έδειξε τον δρόμο και είναι εδώ κοντά μου. Ευχαριστώ κάποιους ανθρώπους που δεν είναι μπροστά από τις κάμερες. Ευχαριστώ τον κ. Πάρη, τον κ. Νίκο, τον κ. Σάββα... όλους! Σας αγαπώ πολύ, θα είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου»!
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε και στην κάμερα της nova μετά τη μεγάλη στιγμή που έζησε, ευχόμενος να ήταν κι ο Ζέλικο στο ΟΑΚΑ!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Νομίζω πως είναι τεράστια τιμή. Εύχομαι κάθε αθλητής να ζήσει κάτι τέτοιο. Έχω εισπράξει τόση αγάπη σε αυτή την ομάδα, αλλά το σημερινό ήταν κάτι μοναδικό. Έχω πει πολλές φορές "ευχαριστώ", αλλά αυτή είναι η πιο σωστή λέξη».
Παράλληλα, έκανε το σχόλιο του και για το φετινό Παναθηναϊκό«Το ρόστερ είναι πολύ καλό. Ακόμη ψάχνονται, αλλά θεωρώ πως ο προπονητής ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όλοι θα είμαστε δίπλα στην ομάδα. Εγώ σταμάτησα, αλλά ο Παναθηναϊκός συνεχίζει. Στις ομάδες, δεν πρέπει να υπάρχουν πρόσωπα», ενώ τέλος αναφέρθηκε στους ανθρώπους που τους σημάδεψαν, ευχόμενος να είναι παρών και οΟμπράντοβιτς στη μεγάλη αυτή γιορτή.
«Για τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, νιώθω κάτι μοναδικό. Μακάρι να ήταν εδώ και εκείνος. Ξέρω πως έχει υποχρεώσεις, όμως. Τον αγαπώ πάρα πολύ. Είναι ένας άνθρωπος (σσ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος) που συνεχίζει στο τιμόνι της ΚΑΕ και βάζει τα λεφτά του για την αγάπη του για την ομάδα και το μπάσκετ».
Δημήτρης Γιαννακόπουλος:
Τα λόγια του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού: «Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν περάσει πολλοί μεγάλοι παίκτες από την ομάδα, αλλά υπάρχουν κάποια πρόσωπα που έχουν αξίες που μεγαλώνουν Παναθηναϊκού! Εγώ θυμάμαι πάντα πάνω από τους τίτλους... αλλά πόσα παιδάκια έκανες Παναθηναϊκούς».
Δημήτρης Ιτούδης:
Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ μιλώντας στην κάμερα της NOVA ανέφερε τα εξής: «Είμαι περήφανος που είχα την τιμή να ζήσω κοντά του, να ζήσουμε μεγάλες στιγμές και να ζήσω την εξέλιξή του ως ανθρώπου και αθλητή. Αποτελεί παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους και τους αθλητές και μια αξία που θα μείνει ανεξίτηλη στο χρόνο».
Για τις εντολές που είχε δώσει για τη συμμετοχή του: «Είπα στους παίκτες μου να αφήσουν τη φάση. Ο Δημήτρης αποφάσισε να δείξει τον αλτρουισμό του κάνοντας δύο πάσες και στο τελευταίο σουτ ήταν άτυχος».
Tζόρντι Μπερτομέου:
Ο εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μίλησε στην κάμερα της nova πριν τη βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη και με τα λόγια του αποθέωσε τον «3D», ενώ μίλησε και για τη νέα μορφή της Euroleague.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
-Για την παρουσία του ίδιου στο ΟΑΚΑ: «Είναι ο Δημήτρης. Έπρεπε να είμαι εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Μεγαλώσαμε ως διοργάνωση μαζί με τον Δημήτρη. Είναι ένας από τους θρύλους της Euroleague. Είναι ευχαρίστησή μας να βρισκόμαστε εδώ».
-Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου: «Το ΟΑΚΑ έχει πάντα τέτοια ατμόσφαιρα και πάντα την απολαμβάνουμε. Πιστεύω πως όλοι οι φίλοι του μπάσκετ νιώθουν το ίδιο». 
Νίκος Ζήσης:
«Συγχαρητήρια για την τεράστια καριέρα σου! Ήταν μεγάλη μου τιμή να παίζουμε μαζί με τη φανέλα της Εθνικής! #DiamondsAreForever #Legend», έγραψε ο Νίκος Ζήσης κατά την ολοκλήρωση του «Diamonds Are Forever».
Kώστας Τσαρτσαρής:
Live από τα αποδυτήρια ο Κώστας Τσαρτσαρής: «Κάναμε τα πάντα, αλλά είναι ανένδοτος». Ας ελπίσουμε πως τελικά όλη αυτή η απίθανη παρέα θα καταφέρει ν' αλάξει γνώμη στον Δημήτρη Διαμαντίδη μέχρι την ολοκλήρωση του «Diamonds Are Forever»
Στράτος Περπέρογλου:
«O Δημήτρης είναι ένας τεράστιος παίκτης. Το μπάσκετ θα είναι πιο φτωχό χωρίς αυτόν. Ο Δημήτρης έκανε όλους τους συμπαίκτες του καλύτερους. Ήταν πάντα ήρεμος. Ακόμα και στις κρίσεις της ομάδας. Ήταν μία ηγετική φυσιογνωμία»
Σωκράτης Παπασταθόπουλος:
«Δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία λόγω των υποχρεώσεών μου στο εξωτερικό να δω έναν αγώνα του Δημήτρη Διαμαντίδη από κοντά. Όμως για μένα ο Διαμαντίδης αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που άρχισα να παρακολουθώ ανελλιπώς την Εθνική ομάδα μπάσκετ αλλά και όλους τους αγώνες που έπαιζε. Πρόκειται για μία ξεχωριστή μορφή του αθλητισμού, για έναν εξαιρετικό παίκτη και η παρουσία του, το ήθος του και η πορεία του στον χώρο αποτελούν παράδειγμα για μένα. Πιστεύω ότι προσωπικότητες και αθλητές όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης πρέπει να παραμένουν ενεργοί στην καθημερινή ζωή της ελληνικής κοινωνίας. Προσωπικά, σε ευχαριστώ για όσα είδα από εσένα στα χρόνια που αγωνίστηκες και για όσα έχεις προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό».
Aντρέι Βατούνιν:
O ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέφερε για το τουρνουά: «Ήταν μια σπουδαία τελετή για έναν σπουδαίο παίκτη. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι ανάλογο για παίκτη μπάσκετ. Σίγουρα, ο Δημήτρης το άξιζε. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και είμαι ευτυχισμένος που συμμετείχαμε σε αυτή την εκδήλωση. Ήταν νικητής. Τώρα μπορώ να του ευχηθώ ανάλογες επιτυχίες και στην μετά-μπάσκετ ζωή».
Όσο για το αν του είχαν κάνει ποτέ πρόταση: «Ποτέ, ποτέ. Είχαμε τον Παπαλουκά στη θέση του!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου