Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

EUROPA LEAGUE: ΡΙΕΚΑ - ΑΕΚ 1-2 ( VID )


Europa League: Ξεκίνημα με διπλό στη Ριέκα η εξαιρετική ΑΕΚ
Διπλό στη Ριέκα η ΑΕΚ και βάσεις για πρόκριση από την 1η αγωνιστική του Europa League - Πηγή: REUTERS / ANTONIO BRONIC

Εξαιρετικό το ξεκίνημα της ΑΕΚ στον όμιλο του Europa League με τη νίκη της 2-1 επί της Ριέκα. Ο Δικέφαλος απειλήθηκε ελάχιστα και πήρε δίκαια το τρίποντο με γκολ των Μάνταλου-Χριστοδουλόπουλου (καταπληκτικό φάου), βάζοντας από την αρχή προϋποθέσεις για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου (μαζί με τη Μίλαν, που διέλυσε 5-1 την Αούστρια στη Βιέννη). Παράλληλα διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει με Κροατικές ομάδες.
Το πρώτο 45λεπτο της ΑΕΚ ήταν σχεδόν άριστο στη Ριέκα. Τακτικά απενεργοποίησε πλήρως το επιθετικό παιχνίδι της Κροατικής ομάδας, με σωστές τοποθετήσεις όλων των παικτών και τους Βράνιες-Τσόσιτς να κυριαρχούν στα γεμίσματα.
Δημιουργικά η ΑΕΚ είχε πολλές τελικές προσπάθειες, είτε με καλή κυκλοφορία, είτε με στημένα και μετά από ένα κόρνερ άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ του Μάνταλου εντός περιοχής στο 16.
Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε και άλλες ευκαιρίες να σκοράρει, με καλύτερη στο 41, όταν ο Πρσκάλο έβγαλε με το αριστερό το πλασέ του. Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ο Δικέφαλος απειλήθηκε δύο μόνο φορές.
Στο 3 ο Ανέστης έβγαλε το σουτ του Βραζιλιάνου Χέμπερ μέσα από την περιοχή (στη συνέχεια ο Μπακάκης τον εξουδετέρωσε πλήρως) και στο 29 όταν δέχθηκε γκολ από το γυριστό σουτ του στόπερ Έλεζ, από το σημείο του πέναλτυ, μετά από κόρνερ (αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ εφέτος τα στημένα), αφού δεν τον πρόλαβε ο Γιόχανσον.

Η Ριέκα ξεκίνησε με πίεση και ορμή το β μέρος, μετά το 1-1, προκαλώντας μια αναστάτωση με γεμίσματα στην άμυνα της ΑΕΚ, δίχως όμως να βγει τελική προσπάθεια.
Σταδιακά η Ένωση έριξε το ρυθμό και ο Χιμένεθ έβαλε στο ματς τον Μπακασέτα, αντί του μέτριου Κλωναρίδη (δε βοήθησε και πάλι σε ρόλο εξτρέμ) και ο διεθνής μεσοεπιθετικός κέρδισε φάουλ (θέση μέσα δεξιά) στην πρώτη του επαφή. Ο Χριστοδουλόπουλος (με εντολή Χιμένεθ) το εκτέλεσε εκπληκτικά με το δεξί πόδι στη γωνία κάλυψης του τείχους, για το 1-2 στο 63.
Στο 70 και το 71 ο Λιβάγια ετοίμασε γκολ για το Σιμόες και το Χριστοδουλόπουλο, όμως η κεφαλιά του αφύλακτου Πορτογάλου από το πέναλτυ ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Πρσκάλο, ενώ το διαγώνιο σουτ του Λάζαρου ελάχιστα πάνω από τη συμβολή των δοκαριών.

Η Ριέκα ανέβαση την πίεση της μέχρι το τέλος κάνοντας σουτ, τα οποία όμως δεν είχαν κατεύθυνση την εστία του Ανέστη, ενώ ο Χιμένεθ προσπάθησε με την είσοδο του Αϊντάρεβιτς να κρατήσει λίγο μπάλα στο κέντρο. Στο τέλος μπήκε και ο Αραούχο, αντί του Λιβάγια, που τραυματίστηκε και γλύτωσε και κόκκινη για ένα μαρκάρισμα με τα δύο πόδια σε αντίπαλο.





Η 11άδα της ΑΕΚ: Ανέστης / Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπεζ / Γιόχανσον, Σιμόες / Χριστοδουλόπουλος (78 Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Κλωναρίδης (60 Μπακασέτας) / Λιβάγια (86 Αραούχο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου