Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΠΑΡΑ ΤΑ 101 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Ακράτα
Μπορεί να είναι 101 χρονών, αλλά... το λέει η καρδιά του. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο από την Ακράτα που πέρασε όλες τις ιατρικές εξετάσεις και κατάφερε να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησής του.

Το γεγονός μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά του χάρισε μια πρωτιά: είναι πλέον ο γηραιότερος ευρωπαίος οδηγός, καθώς ξεπέρασε τον Βρετανό Φράνσις Μόρις, ο οποίος ανανέωσε το δίπλωμά του στα 100 του χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πεισματάρης παππούς διατηρεί εξοχικό στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καραβάδου και πιθανότατα ανανέωσε την άδεια οδήγησής του για να μπορεί να παραθερίζει εκεί κατά τους θερινούς μήνες.

Το γεγονός ότι ένα τόσο ηλικιωμένο άτομο ανανέωσε την άδεια οδήγησής του προκάλεσε αίσθηση, ωστόσο -όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι- πέρασε όλες τις ιατρικές εξετάσεις που προβλέπει ο νόμος.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών και Συγκοινωνιών Αχαΐας, Γιώργος Παπασταματίου, μίλησε στο in.gr, αναφέροντας πως τυπικά δεν έχει τελειώσει η διαδικασία, αλλά αυτό είναι θέμα χρόνου, καθώς ο υπεραιωνόβιος οδηγός πέρασε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

«Οι ηλικιωμένοι άνω των 80 χρονών μπορούν να ανανεώσουν για δύο χρόνια την άδεια οδήγησης, περνώντας από τις απαραίτητες εξετάσεις της Β' Ιατρικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από παθολόγο, νευροψυχίατρο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό και έναν ωτορινολαρυγγολόγο. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ανανέωση της άδειας οδήγησης του ηλικιωμένου, εμείς απλά διεκπεραιώνουμε τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες» ανέφερε.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου