Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Ο ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΥΠΑΕΤΟΣ


Εκπληκτικό βίντεο από την Κρήτη: Ο ευγνώμων γυπαετός


Ένας γυπαετός έγινε... φίλος με ένα ζευγάρι στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα πριν από 3 χρόνια ένα νεαρό ζευγάρι στην Κρήτη έκανε βόλτα με την μηχανή στη Νεάπολη Λασιθίου και σταμάτησαν για να θαυμάσουν έναν γυπαετό.

Ο νεαρός άνδρας και η σύντροφός του, που είναι μέλη φιλοζωικής οργάνωσης, συνειδητοποίησαν ότι είναι δηλητηριασμένος και διψασμένος.

Ο Kώστας Χόμερ,όπως είναι το όνομα του άνδρα,του έφερε νερό να πιει.

''Ειδοποιήσα το ΕΚΠΑΖ και εκείνοι ειδοποίησαν την θηροφυλακή Νεαπόλεως όπου ήρθαν και παρέλαβαν το κακόμοιρο πτηνό και το πήγαν στο Ηράκλειο. Εδώ,του δίνω νερό εώς ότου έρθουν οι άντρες της θηροφυλακής να τον πάρουν, πράγμα που μάλλον ήταν σωτήριο γιατί με το νερό βοηθηθήκε η απόχρεμψη του δηλητηρίου... Μέχρι στιγμής ο γύπας είναι καλά...''


Κι επειδή τα ζώα δείχνουν έμπρακτα την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους, ο γυπαετός δεν έφυγε λεπτό από κοντά τους, ενώ πόζαρε μαζί τους για να τραβήξουν φωτογραφίες ανοίγοντας τα φτερά του για να τους ακουμπήσει.




Όταν εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, τότε άνοιξε κι εκείνος τα φτερά του και πέταξε. Το περιστατικό συνέβη πριν 3 χρόνια, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο νεαρός άνδρας στο Facebook, αλλά θα τους μείνει αξέχαστο.




«Σαν σήμερα κάναμε κάτι σπουδαίο…Ίσως από τα σπουδαιότερα της ζωής μας» αναφέρει ο Κώστας Χόμερ στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου