Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (VID)


Σχετική εικόνα


Γίνεται ένας πωλητής αυτοκινήτων να γίνει ένας από τους πιο «πλούσιους» ανθρώπους του πλανήτη και αναμφίβολα ο πιο πλούσιος ενός άλλου πλανήτη μέσα σε λίγα χρόνια; Ο Dennis Hope ήταν λίγο πιο αισιόδοξος από όσο περιγράφει το ίδιο το επώνυμο του, όταν το 1980 ξεκίνησε ένα πρότζεκτ από το πουθενά.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσε, διαβάζοντας τη Συνθήκη του Ο.Η.Ε. μετά τις πρώτες αποβάσεις στο φεγγάρι, πως δεν αναφερόταν τίποτα για το εκεί ιδιοκτησιακό καθεστώς. Κάτι που ο πανούργος μικροεπιχειρηματίας έσπευσε να εκμεταλλευτεί.

Αφού έστειλε μια επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, ρωτώντας για ποιο λόγο δεν μπορεί να δηλώσει ως δική του περιουσία, κάποια χιλιόμετρα στη Σελήνη και φυσικά δεν πήρε απάντηση, τότε άρχισε να τη θεωρεί δική του και να κάνει μπίζνες με αυτή. Αρχικά, ο πιο πολύς κόσμος ήταν δύσπιστος στο εγχείρημα του, όμως καθώς τα χρόνια περνούσαν και η προοπτική μετακόμισης για τον ανθρώπινο πληθυσμό σε άλλους πλανήτες άρχισε να μεγαλώνει, τόσο γιγαντωνόταν η επιχείρηση και η ιδέα του Hope. Έτσι, 38 χρόνια μετά έχει φτάσει να πουλήσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας: 24 δολάρια ανά στρέμμα. Ο πολλαπλασιασμός φυσικά ζαλίζει…


Ο Hope έχει καταφέρει να γίνει πρώτο θέμα στους Times της Νέας Υόρκης, ενώ μάλιστα στο πελατολόγιο του υπάρχουν πρώην Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και αρκετοί σελέμπριτις, κάτι που νομιμοποιεί τη δράση του στο χώρο του… unreal estate. Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο Ρόναλντ Ρήγκαν και ο Τζίμι Κάρτερ είναι οι πιο διάσημοι πολιτικοί που έχει εξυπηρετήσει, ενώ φυσικά και τα ονόματα από το χώρο του θεάματος ξεχωρίζουν. Μεταξύ άλλων η Νικόλ Κίντμαν, ο Τζον Τραβόλτα και ο Τομ Κρουζ έχουν σκεφτεί τη Σελήνη ως επόμενη κατοικία τους και έχουν λάβει από τώρα τα μέτρα τους.

Πλέον η επιχείρηση, τείνει να γιγαντωθεί, καθώς πουλά στρέμματα και στον Άρη και στην Αφροδίτη και τα έσοδα πολλαπλασιάζονται. Αν και οι νομικοί μετά από 3 δεκαετίες ενασχόλησης, θεωρούν τον ίδιο και την εταιρία του, σαν μια απάτη, ο Hope, πιστεύει πως αν επιβεβαιωθεί η είδηση ότι οι Κινέζοι, ετοιμάζονται να κατασκευάσουν βάση στο φεγγάρι, τότε θα πρέπει να πάρουν την άδεια του. 

Τρελός ή μη, ο «ιδιοκτήτης» του φεγγαριού έχει γίνει ζάμπλουτος, αφού πολλοί του εμπιστεύτηκαν το πιθανό μέλλον τους, μακριά από τη γη και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα από ανέφικτα συμβόλαια για το υπόλοιπο της ζωής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου