Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ 15-17/4 - Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ



                                                       



Καλησπέρα και καλό 3ήμερο να έχετε 

Καλοκαιρίας (και ανομβρίας) συνέχεια...Φτάσαμε στα μισά του μήνα και βροχούλα δεν έχει πέσει ακόμα στον νομό,πέραν κάποιας τοπικής ψιχάλας προ λίγων ημερών.
Υπάρχει πιθανότητα όλος ο μήνας να κλείσει με ελάχιστο η και καθόλου υετό.
Βέβαια είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή εκτίμηση ως τα τέλη του,αλλά οι πρώτες ενδείξεις αυτό δείχνουν...



Με ήλιο θα ξημερώσουμε αύριο Παρασκεύη,και αυτή η ηλιοφάνεια θα μας συνοδέψει όλη την ημέρα.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς εώς μέτριοι 3-4bf, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-27c.




O αίθριος καιρός θα συνεχιστεί και το Σάββατο,με τους ανέμους να εξασθενούν κι άλλο και να μη ξεπερνούν τα 3bf.Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 27 και τοπικά τους 28c.





Το πρωινό της Κυριακής  θα είναι (κατά πάσα πιθανότητα) ηλιόλουστο,αλλά με τις εώς τώρα ενδείξεις,το μεσημεροαπόγευμα θα κάνουν ένα περασματάκι κάποιες υψισυννεφιές όπου και θα διατηρηθούν σε μεγάλο μέρος του νομού εώς και τη δύση του ήλιου.
Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς εώς μέτριοι 3-4bf. H θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο,θα κυμανθεί από 14-29c.


Η τάση της επόμενης εβδομάδας με τα εώς τώρα δεδομένα,δείχνει άνοδο του υδραργύρου την Δευτέρα και ιδιαίτερα την Τρίτη,όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά και τους 31-32c.
Πτώση από Τετάρτη απογευματόβραδο που θα γίνει περισσότερο αισθητή την Πέμπτη.Το Σαββατοκύριακο μάλλον θα ξαναανέβει λίγο.
Από βρόχες ούτε λόγος όπως τονίστηκε και στην αρχή... 







Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.
* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου