Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 18-21/4


                                               


Φίλοι αναγνώστες του blog καλησπέρα και καλή εβδομάδα. 

Από σήμερα,και κάθε Κυριακή (η το αργότερο με προσθήκη την Δευτέρα) κοντά μας θα είναι μέσω του blog του,ο φίλος ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής Κώστας Αλεξανδρής.
Ο Κώστας είναι άριστος καιρικός γνώστης του Αγρινίου,και γενικά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Μέσα απο το blog του θα μας παρουσιάζει την εβδομαδιαία πρόβλεψή του για τη περιοχή,και θα μας ταξιδεύει με πολύ ωραίες επίκαιρες καιρικές εικόνες.

http://weatherparty.blogspot.gr/


Στα του νομού μας δεν άλλαξαν τα καιρικά δεδομένα και έτσι...το καλοκαίρι της Δευτέρας-Τρίτης θα το διαδεχθεί η Άνοιξη της Τετάρτης,και το Φθινόπωρο της Πέμπτης. (όσο αφορά τις θερμοκρασίες).



Για αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές υψισυννεφιές στα πολύ δυτικά τμήματα του νομού,εώς τις μεσημεριανές ώρες.Οι άνεμοι θα είναι απο διάφορες διευθύνσεις πολύ ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-29 και τοπικά 30c.Στα παραθαλάσσια υπολογίστε 3-4c χαμηλότερα.



Την Τρίτη,τις θερμές ώρες της ημέρας φαίνεται ότι θα έχουμε απουσία νεφώσεων.Νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης θα κάνουν την εμφανισή τους τις απογευμάτινες ώρες.Άπνοια το πρωί και ασθενείς νοτιάδες τις μεσημεριανές ώρες.Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει κι άλλο και θα κυμανθεί από 14-31c. 3-4c χαμηλότερα οι μέγιστες κοντά στη θάλασσα.



Ηλιοφάνεια την Τετάρτη με ασθενείς βόρειους ανέμους 2-3bf (3-4bf στα ανατολικά) Η θερμοκρασία σε πτώση,θα κυμανθεί από 15-25c.Στα βόρεια του νομού οι μέγιστες θα είναι χαμηλότερες κατά 2-4c.




Αίθριος ο καιρός και την Πέμπτη,με λίγες νεφώσεις στα βορειοανατολικά του νομού.Άνεμοι βορειοι ασθενείς εώς μέτριοι 3-5bf.Η θερμοκρασία σε νέα μεγάλη πτώση,θα κυμανθεί από 12-19c.




Aπό Παρασκευή ο υδράργυρος σταδιακά θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, και ως το Σαββατοκύριακο θα φτάσουμε τους 23-24c.
Οι πρώτες ενδείξεις για τη Μ.Εβδομάδα παραπέμπουν σε ήπιο καιρό με λίγες βροχοπτώσεις.Νεότερα την Πέμπτη το βραδάκι.



Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.
* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου