Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ 20-22/5 - Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

                                          





Καλησπέρα και καλό 3ήμερο σε όλους.  

Μετά από αρκετό καιρό θα μας κάνει την...τιμή να περάσει πάνω από τη χώρα ένα οργανωμένο χαμηλό που θα δώσει βροχές (κατά τόπους έντονες) σε πολλές περιοχές της χώρας,συμπεριλαμβανομένου και του νομού μας.Έτσι λοιπόν φαίνεται μετά από πολύ καιρό να έχουμε γενικευμένα φαινόμενα που θα πιάνουν μεγάλο μέρος του νομού,και όχι τοπικές βροχές λόγω αστάθειας όπως συνέβη την Τετάρτη που μας πέρασε.Χαρακτηριστικά την Τετάρτη τοπική μπόρα έπιασε μόνο τα Καλύβια Θορικού και τη γύρω περιοχή,


NAME: kalyvia   CITY: Kalyvia   STATE: Attica 
ELEV:   150 m  LAT:  37° 50' 06" N  LONG:  23° 55' 45" E
 
    MEAN                              DEG   DEG         WIND                 
DAY TEMP  HIGH   TIME   LOW    TIME   DAYS  DAYS  RAIN  SPEED HIGH   
  
18  17.6  21.9   17:50  14.7   4:20   1.4   0.7   6.6   3.5   33.8    
ενώ ψιχάλισε για λίγο στο κέντρο,στα Μέγαρα,τη Σαλαμίνα,αλλά και σε άλλες περιοχές το μεσημέρι.

Πριν πάμε στα δικά μας,ας δούμε τι θα φέρει η καιρική κουζίνα στη περιοχή του Αγρινίου όπου προβλέπεται πολύ ενδιαφέρων καιρός όπως μας γράφει στο http://weatherparty.blogspot.gr/ ο Κώστας Αλεξανδρής.




Αυξημένη συννεφιά θα έχουμε τη Παρασκευή από το μεσημέρι και μέτα,όπου τις βραδυνές και μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται να βρέξει.Πιθανότητα για βροχή υπάρχει και τις πρωινές ώρες (για λίγο) και στα πολύ δυτικά τμήματα του νομού.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς 2-4bf,και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-25c.


To Σάββατο θα έχουμε άστατο καιρό με βροχές το πρωί σε δυτικά και βόρεια ,όπου το απογευματόβραδο θα επεκταθούν σε όλο τον νομό.Οι βροχές θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από αστραπόβροντα.Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν το μεσημέρι και θα φτάσουν τα 4-5bf.Θα εξασθενήσουν το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-24c.


Tην Κυριακή ασθενείς εώς μέτριας έντασης βροχοπτώσεις θα έχουμε κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.Μετά το μεσημέρι θα ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν το μεσημέρι και θα φτάνουν τοπικά και τα 6bf.Εξασθένηση θα έχουν από το απόγευμα και μετά.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-20c.Στα βόρεια θα είναι 2-3c χαμηλότερη.


Η τάση της νέας εβδομάδας.

Όσο προχωρά η εβδομάδα τόσο θα σκαρφαλώνει μέρα με τη μέρα λίγο η θερμοκρασία.Από βροχές δεν φαίνεται για την ώρα τίποτα,αλλά με τον ανοιξιάτικο καιρό ποτέ δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι... 



Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.
* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου