Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 23-26/5

                                 



Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα.


Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε με βροχές και έριξε τη θερμοκρασία,τραβάει για άλλες πολιτείες και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση τη νέα εβδομάδα.

Πριν από τα νομού μας,ας κάνουμε μια βόλτα και από το Αγρίνιο,να δούμε πως θα είναι η εξέλιξη του καιρού και εκεί. 

http://weatherparty.blogspot.gr/



Ηλιοφάνεια αύριο Δευτέρα με λίγες τοπικές παροδικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε νότιους ασθενείς 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-25c.Στα νότια παραθαλάσσια υπολογίστε τη μέγιστη 2-3c χαμηλότερα.


Κάποιες λίγες υψισυννεφιές θα έχουμε από το πρωί,εως το μεσημέρι της Τρίτης περιπου.Ο Ήλιος θα εδραιώσει την παρουσία του στη συνέχεια και ως τη δύση του.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς 2-3bf,αλλά τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια,δυτικά,και ανατολικά του νομού θα είναι μέτριοι εώς 4bf.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 15-28 και τοπικά 29c.



Kαλές καιρικές συνθήκες με πολύ ηλιοφάνεια και εξαιρετική διάυγεια στην ατμόσφαιρα,θα έχουμε την Τετάρτη.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς εώς μέτριοι 2-4bf,με την  θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και να κυμαίνεται από 14-25c.



Με τα τελευταία στοιχεία,παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα έχουμε και την Πέμπτη,με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους,και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 27c.

Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 18-19c


Εώς και τη Κυριακή (με τα σημερινά στοιχεία) οι θερμοκρασίες φαίνεται ότι θα παραμείνουν φυσιολογικές για την εποχή,χωρίς βροχές στον ορίζοντα.Από τη νέα εβδομάδα όμως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για άνοδο του υδραργύρου.Μια άνοδο που θα φτάσει τις μέγιστες πέριξ των 33c.Νεότερα και πιο σίγουρα την Πέμπτη.


Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.
* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου