Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 30/5 - 2/6


                                            


Καλησπέρα καλή εδομάδα,και καλό μήνα σε όλους.


Τίποτα το καινούργιο δεν έχω να πώ απ' όσα είχαν γραφτεί,στις 2 τελευταίες καιρικές εκτιμήσεις.Αρκετή ζέστη μέχρι Τετάρτη,και από Πέμπτη βράδυ κι έπειτα πτώση του υδραργύρου σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Πριν να δούμε αναλυτικά τα καιρικά δρώμενα του νομού,να υπενθυμίσω (ειδικά στους κατοίκους του Αγρινίου και πέριξ) να μπαίνουν στο http://weatherparty.blogspot.gr/ ώστε να ενημερώνωνται κατάλληλα για τον καιρό της περιοχής τους.


Άυριο Δευτέρα στον νομό θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια,και μόνο κατά το μεσημεροαπόγευμα θα αχνοσυννεφιάσει στα κεντροβόρεια και ανατολικά του νομού.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς 2-3bf,και αργά το βράδυ θα γυρίσουν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-33c Το 33άρι,και πιθανών τοπικά το 34άρι θα σημειωθούν στα κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του λεκανοπεδίου.Οσο κατηφορίζουμε προς τα νότια προάστεια τόσο πιο χαμηλή μέγιστη θερμοκρασία θα συναντάμε.( 29-31c )



Ένα γρήγορο πέρασμα  με νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης,φάινεται ότι θα έχουμε και το μεσημέρι της Τρίτης,αλλά και αργά το βράδυ.Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί,και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί ασθενείς 2-3bf.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-33c.



Ηλιοφάνεια την Τετάρτη με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί που γρήγορα θα διαλυθούν,αλλά θα ξανακάνουν τη βόλτα τους από τις απογευματινές ώρες και ως το βράδυ.Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί πολυ ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι ασθενείς 2-3bf.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ήλιος την Πέμπτη,με ασθενείς εώς μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους 3-4bf,και τη θερμοκρασία να φτάνει και πάλι τοπικά τους 32-33c.



Μιά μικρή θολούρα λόγω της σκόνης θα την έχουμε το 4ήμερο.


Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 19-20c.


Από Παρασκευή θα πέσει λίγο η θερμοκρασία σε πιό φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.



Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.
* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου