Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ ΣΕΒΙΛΛΗ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE ( VIDEO )

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 3-0

Η Λίβερπουλ ισοπέδωσε τη Βιγιαρεάλ και με το εμφατικό 3-0 στο κολασμένο "Άνφιλντ" θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Europa League. Ευρωπαϊκός τελικός μετά το 2007 για την αγγλική ομάδα, η οποία στη Βασιλεία θ' αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη με έπαθλο τη θέση στους ομίλους του Champions League.

Η εικόνα του αγώνα

Η Βιγιαρεάλ είναι μια... μικρή Ατλέτικο. Ένα συμπαγές σύνολο που ξέρει ν' αμύνεται αποτελεσματικά και να μην δέχεται φάσεις. Στο "Άνφιλντ" ωστόσο δεν άντεξε και λύγισε.
Η ισορροπία που επήλθε στο ζευγάρωμα με το αυτογκόλ του Σοριάνο στο 7' λειτούργησε υπέρ της Λίβερπουλ, η οποία με τον επανακάμψαντα Τσαν στον άξονα είχε εξασφαλισμένη ποιότητα στην κυκλοφορία. Με αυτόν δίπλα του ο Μίλνερ έπαιζε με μεγαλύτερη σιγουριά και έκανε πάσες όπως η κάθετη στον Λαλάνα στο 13', έστω κι αν το τελείωμα του τελευταίου δεν ήταν ιδανικό.
Η Βιγιαρεάλ αναχαίτιζε τις "κόκκινες" επιθέσεις, αλλά μπάλα δεν κρατούσε και αυτό ήταν σοβαρό πρόβλημα, το οποίο είχε αντίκτυπο πάνω στους εκνευρισμένους Σουάρεθ και Σολδάδο. Και ταυτόχρονα κόστισε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Διότι η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ, συνεχίζοντας τις κατά κύματα επιθέσεις, κατάφερε να βρει τις ευκαιρίες που έψαχνε στο πρώτο.
Στο 50' ο Μίλνερ σημάδεψε τον Αρεολά από θέση βολής, όχι όμως και ο (καλυπτόμενος) Στάριτζ στο 63', ο οποίος με τη βοήθεια του δοκαριού διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων. Ο Μαρθελίνο προσπάθησε με τις αλλαγές του να διορθώσει τις ανορθογραφίες ψάχνοντας για το ένα γκολ, αλλά η η δικαιολογημένη αποβολή του Βίκτορ Ρουίθ στο 71' έφερε τη Λίβερπουλ ακόμη πιο κοντά στον τελικό της Βασιλείας. Ένα ταξίδι που εξασφαλίστηκε χάρη στο 3-0 από τον Λαλάνα στο 81'. Το "κίτρινο υποβρύχιο" είχε πλέον βυθιστεί...
MVP
Από τα πόδια του Φιρμίνιο άρχισαν και τα τρία γκολ της Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός "μάγεψε" με τις ενέργειές του στο χορτάρτι και λειτούργησε ιδανικά στο ρόλο του δημιουργού από τα άκρα, ταλαιπωρώντας αφάνταστα τον Γασπάρ.
Αδύναμος κρίκος
Στα νεύρα του Ντένις Σουάρεθ αποτυπώθηκε όλη η αδυναμία της Βιγιαρεάλ ν' ανταποκριθεί στην πίεση του Άνφιλντ. Πολλά λάθη από εξαιρετικό Ισπανό, ο οποίος ούτε κράτησε μπάλα ούτε απείλησε.
Σχόλιο
Τη Λίβερπουλ δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά. Ήταν γραφτό να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, αφού και η τύχη ήταν -πολλές φορές- με την ισχυρή της ιστορίας. Η Βιγιαρεάλ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, έτρεμε απ' όταν μπήκε στο γήπεδο και παρέδωσε το πνεύμα από το 7'. Τελευταίο εμπόδιο για την ομάδα του Γίργκεν Κλοπ αυτό της Σεβίλλης. Της ομάδας που ξέρει να κερδίζει τελικούς και τρόπαια. Που έχει κάνει δική της τη διοργάνωση. Μήπως όμως η Λίβερπουλ είναι ο μάστοράς της; Το σίγουρο είναι πως η μάχη της Βασιλείας θα έχει πολλά να θυμόμαστε.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Τουρέ, Μορένο, Τσαν, Λαλάνα, Μίλνερ, Κουτίνιο (82' Άλεν), Φιρμίνο (89' Μπεντέκε), Στάριτζ (92' Λούκας)
Βιγιαρεάλ (4-4-2): Αρεολά, Γασπάρ, Μουζάκιο, Βίκτορ Ρουίθ, Χάουμε, Πίνα (60' Τριγκέρος), Σοριάνο, Ντο Σάντος (73' Μπονέρα), Σουάρεθ, Μπακαμπί, Σολδάδο (68' Αντριάν Λόπεθ)


Σεβίλλη - Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-1

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα της θα έχει η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε με 3-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κεβίν Γκαμεϊρό. Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι θα αντιμετωπίσουν τη Λιβέρπουλ στον μεγάλο τελικό του Europa League με στόχο το... three-peat!



Η εικόνα του αγώνα
Το 2-2 του πρώτου αγώνα άφηνε "ανοιχτούς λογαριασμούς" ενόψει της ρεβάνς στο "Σάντσεθ Πιχθουάν", με τη Σεβίλλη να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε ψηλά προκειμένου να εκμεταλλευτεί πιθανό λάθος των αμυντικών της Σαχτάρ, το οποίο εν τέλει έγινε στο 9ο λεπτό. Ο Μαξίμ Μαλίσεφ έκανε λάθος κοντρόλ κι ο Κεβίν Γκαμεϊρό, που καραδοκούσε, βρέθηκε απέναντι στον Αντρέι Πιάτοφ και με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 1-0.
Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας. Μοναδικές αξιόλογες φάσεις μέχρι το 35ο λεπτό, ένα συρτό σουτ του Ισμαΐλι (25') και ένα δυνατό σουτ του Τάισον (32'). Μετά το 35', οι παίκτες του Μιρτσέα Λουτσέσκου ανέβασαν την απόδοσή τους και τελικά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ο Μάρλος, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση, βρήκε με εξαιρετική κάθετη τονΕντουάρντο μέσα στην μεγάλη περιοχή, κι αυτός με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1.
Παρόλα αυτά, με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό οι Σεβιγιάνοι πήραν εκ νέου προβάδισμα και πάλι με τον Γκαμεϊρό. Ο Γάλλος δέχθηκε την κάθετη του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, απέφυγε τον Πιατόφ και με ωραίο πλασέ προ κενής εστίας διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και κατάφεραν δώδεκα λεπτά αργότερα να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 3-1 με τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Μαριάνο.
H ομάδα του Λουτσέσκου, φανερά επηρεασμένη από το τρίτο γκολ, δεν έδειξε ικανή να επιστρέψει ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Μοναδική καλή στιγμή μία κεφαλιά του δραστήριου Εντουάρντο στο 72' που πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Νταβίντ Σόρια. Στα τελευταία λεπτά τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές δυνατές μονομαχίες, ενώ οι συνεχόμενες αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκεται τη Σεβίλλη να πανηγυρίζει την τρίτη σερί πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa League.
ΜVP
Ο Κεβίν Γκαμεϊρό πήρε από το... χέρι τη Σεβίλλη και την οδήγησε στον τρίτο σερί τελικό. Ο Γάλλος άσος, πέρα από τα δύο γκολ που σημείωσε, είχε μία εξαιρετική παρουσία, αποτελώντας το βαρόμετρο της ισπανικής ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Αδύναμος κρίκος
Το λάθος του Μαξίμ Μαλίσεφ κόστισε στη Σαχτάρ, αφού την έβαλε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Γενικότερα, ο Ουκρανός αμυντικός δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, υπέπεσε σε αρκετά λάθη, ενώ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον... υπερδραστήριο Γκαμεϊρό.
Σχόλιο
Η Σαχτάρ Ντόνετσκ διεκδίκησε για περίπου 45 λεπτά την πρόκριση, αλλά τα σημαντικά λάθη στα μετόπισθεν σε συνδυασμό με τα δύο γρήγορα γκολ της Σεβίλλης στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έβαλαν... ταφόπλακα στα όνειρά της. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ουνάι Έμερι έδειξε πως έχει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί και θα διεκδικήσει στον τελικό της Βασιλείας το three-peat!



ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Σεβίλλη (4-2-3-1): Σορία, Μαριάνο, Ραμί, Καρίσο, Τρεμουλινάς (73' Εσκουδέρο), Κριχόβιακ, Ενζονζί, Μπανέγα (89' Κριστόφορο), Βιτόλο, Κόκε,  Γκαμεϊρό (82' Ιμπόρα).
Σαχτάρ (4-2-3-1): Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεφ, Στεπανένκο, Μάρλος (84' Νεμ), Τάισον, Κοβαλένκο, Εντουάρντο (84' Ντεντίνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου