Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 13-16/6 - ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ


                                         


Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα 



Θα κάνει πολύ ζέστη στο τέλος της εβδομάδας.Τα 36άρια που είχαν εκτιμηθεί την Πέμπτη ίσως γίνουν 38-39άρια τοπικά.Θα τα πούμε την Πέμπτη αναλυτικότερα.Το παρήγορο είναι ότι η υγρασία θα είναι χαμηλή και οι άνεμοι βόρειοι- βορειοανατολικοί.


Ας δούμε όμως και κατά πόσο θα επηρεαστεί η περιοχή του Αγρινίου από τον επερχόμενο καύσωνα.  http://weatherparty.blogspot.gr/






Εώς το ξημέρωμα της Δευτέρας,είναι πιθανό να βρέξει τοπικά στα βόρεια,και τα δυτικά του νομού.Γενικά η μέρα θα είναι συννεφιασμένη αύριο,με πυκνότερες τις συννεφιές από το μεσημέρι και μετά.Αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Τρίτης τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν μέσα στον Σαρωνικό,καθώς και στα νότια τμήματα του νομού.
Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί - ασθενείς εώς μέτριοι το πρωί 3-4 bf,αλλά στη συνέχεια της μέρας θα ενταθούν και θα φτάσουν και τα 6-7bf στα νότια τμήματα του νομού.Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους ταξιδεύουν ανοιχτά του Σουνίου,και στο στενό της Κέας.
Στον υπόλοιπο νομό η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 5bf,ενώ από τις βραδυνές ώρες οι άνεμοι θα κοπάσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-29 και τοπικά 30c.
Η ατμόσφαιρα δεν θα είναι και τόσο καθαρή λόγω της σκόνης.




Mέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης,η πιθανότητα για βροχή στα κεντρονότια τμήματα του νομού είναι αυξημένη.Ο καιρός θα ανοίξει στη συνέχεια στο μεγαλύτερο μέρος του νομού,και μόνο στα πολυ δυτικά,και βορειοανατολικά τμήματα υπάρχει το ενδεχόμενο να ψιχαλίσει η και να βρέξει για λίγο τοπικά.
Οι άνεμοι θα παραμείνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί ασθενείς εώς μέτριοι 3-5bf.

H θερμοκρασία θα μείνει αμετάβλητη και δεν θα ξεπεράσει τους 29-30c.




Την Τετάρτη θα έχουμε αίθριο καιρό νοτιάδες ασθενείς εώς μέτριους 2-4bf,και θερμοκρασία από 18-31 και τοπικά 32c.





Την Πέμπτη θα έχουμε ηλιοφάνεια,με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει εώς και τους 33-34c.Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βόρειους - βορειοανατολικούς ασθενείς 2-3 bf.




Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 22-23c.



Η Παρασκευή και το Σάββατο δείχνουν να είναι οι θερμότερες μέρες της εβδομάδας.Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν το Σάββατο.Μικρή πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή.




* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.
* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου