Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 20-23/6


                             


Καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχετε.

Ζέστη θα κάνει και αύριο,ενώ από την Τρίτη αργά το βράδυ προς ξημέρωμα της Τετάρτης και μετά,η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Κάποιες βροχές φαίνονται προς το τέλος της εβδομάδας,αλλά λεπτομερέστερη εκτίμηση για αυτές θα γίνει την Πέμπτη.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τον καιρό του Αγρινίου,αλλά και όμορφες καιρικές εικόνες από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο και ερευνητή Κώστα Αλεξανδρή.

http://weatherparty.blogspot.gr/




Ηλιοφάνεια θα έχουμε την Δευτέρα,με ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους 2-3  bf.Από το μεσημέρι στα νότια παράλια θα γυρίσουν σε νοτιάδες με την ίδια ένταση ενώ από αργά το βράδυ θα γυρίσουν ξανά παντού σε βόρειους βορειοδυτικούς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-38c.Στα κεντροδυτικά τμήματα ίσως παρατηρηθούν για λίγο μέγιστες 39-40c.Στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι 2-3 χαμηλότερη.



Ήλιος και την Τρίτη με μέτριους βόρειους άνεμους 4-5bf εώς το μεσημεροαπόγευμα.Θα κοπάσουν στη συνέχεια,αλλά από αργά το βράδυ θα ενισχυθούν και πάλι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-36c στα κεντρονότια και δυτικά τμήματα,ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 3-4c χαμηλότερη.




Την Τετάρτη ο αίθριος καιρός θα συνεχιστεί αλλά η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί σημαντικά.Οι άνεμοι θα έιναι βόρειοι μέτριοι εώς ισχυροί 4-6bf,αλλά από το βράδυ θα κοπάσουν. (2-3bf) Η θερμοκρασία σε νέα πτώση δεν θα ξεπεράσει στον νομό τους 32-33c.




Τέλος την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει καλός με την θερμοκρασία να παραμένει αμετάβλητη,και τους άνεμους να είναι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 3-5bf,με εξασθένηση από το απογευματόβραδο.


Λίγο σκόνη περισσότερο θα έχουμε την Δευτέρα και την Τρίτη.

Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 22-23c.


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.

* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου