Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ 27-30/6



                                                 


Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα 

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα συγνώμη σε όλους εσάς που διαβάσατε την εκτίμηση της Πέμπτης,όπου αναφερόταν σε βροχές από το βράδυ του Σαββάτου και μετά.Η όλη αστοχία είχε να κάνει με τους ανέμους που διατηρήθηκαν στα ψηλά στρώματα βορειοανατολικοί με αποτέλεσμα οι πολύ ισχυρές βροχές που αναμενόντουσαν από το πέρασμα του χαμηλού και στην Αττική,να μείνουν τελικά στη Πελοπόννησο.
Όσο για την Κυριακή (το μεσημέρι) έβρεξε σε Πειραιά,Αιγάλεω,Κορυδαλλό, λίγο στο κέντρο της Αθήνας,αλλά και σε ορισμένα νότια παραλιακά προάστεια .
Συμβαίνουν αυτά στο nowcast...


Πριν πάμε στα του νομού ας κάνουμε μια βόλτα από το Αγρίνιο,για να δούμε πως θα κυλήσει καιρικά η εβδομάδα και εκεί.
http://weatherparty.blogspot.gr/




'Ηλιο θα έχουμε την Δευτέρα με βόρειους ασθενείς ανέμους,που θα γυρίσουν σε νότιους νοτιοδυτικούς από το μεσημέρι και  μετά.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-33c.




Tην Τρίτη τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι θα έχουμε αστάθεια από τα ξημερώματα εώς και τις μεσηβρινές ώρες σε μέρος του νομού,όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα είναι από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς,και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33c.




Tην Τετάρτη θα έχουμε αίθριο καιρό,βόρειους ασθενείς εώς μέτριους ανέμους 2-4bf  (μέχρι 5bf στα ανατολικά), και τη θερμοκρασία από 23-32c




Tέλος την Πέμπτη ο πολύ καλός καιρός θα διατηρηθεί,οι άνεμοι θα είναι βόρειοι - βορειοανατολικοί ασθενείς εώς μέτριοι 3-5bf ,με εξασθένηση από το απόγευμα.Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33-34c Στα βόρεια υπολογίστε 2-3c χαμηλότερα.



Λόγο της αυξημένης σχετικής υγρασίας (50-70%) η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι κατά 1-2c υψηλότερη.


 Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 22-23c



* Προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας.




* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.

* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου