Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ 12-14/7


                                                 


Φίλοι και φίλες αναγνώστες του blog καλησπέρα σας 


Μη ξεχνάτε να ενημερώνεστε για τον καιρό του Αγρινίου από το http://weatherparty.blogspot.gr/



Την Τρίτη θα έχουμε αίθριο καιρό στον νομό,με βοριάδες μέτριους 4-5bf (το μεσημεράκι κυρίως) και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22-34c.Στα βόρεια-βορειοανατολικά υπολογίστε κατά τόπους 2-4c χαμηλότερα.


Καλές καιρικές συνθήκες θα έχουμε και την Τετάρτη,με εξασθενημένους μεταβλητούς ανέμους 2-4bf και τη θερμοκρασία να ''τσιμπάει'' 1c,φτάνοντας τους 35c στα κεντρονότια τμήματα και τους 32-33c στα βόρεια και τα βορειοανατολικά.Αυξημένη υγρασία (65-70%) θα έχουμε απο τις απογευματινές ώρες και ύστερα.Αυτό με συνδυασμό τη σχετική άπνοια, ίσως φέρει μια μικρή δυσφορία σε (κυρίως ευπαθείς) ομάδες του πληθυσμού.


Την Πέμπτη θα έχουμε σχετική άπνοια,και μόνο κατά τόπους και ανά περιόδους θα πνέει ένα ελαφρύ νοτιαδάκι.Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 23-36c και τοπικά 37c.



Οι θερμοκρασίες των θαλασσών θα είναι στους 24-25c.


H πτώση της θερμοκρασίας κατά 7-10c το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου.Αυτή η ''ψυχρή λίμνη'' που θα περάσει πάνω απο τη χώρα θα αφήσει ισχυρές βροχές που θα συνοδεύονται τοπικά απο καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως στα κεντροβόρεια τμήματα.Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους ταξιδέψουν στον ηπειρωτικό κορμό το Σάββατο. 
Θα δούμε τις επόμενες μέρες εάν και πόσο θα επηρεαστεί και ο νομός μας από αυτή την αστάθεια (κυρίως το Σάββατο)


* Οι καιρικές εκτιμήσεις είναι προσωπικές,και οι πηγές είναι τα μαθηματικά μοντέλα GFS-ECMWF-WRF.

* Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται είναι πάντα υπό σκιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου