Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ


Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε την συμφωνία του με τον Γιάννη Μπουρούση, που θα φοράει τα πράσινα μέχρι το 2018.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της απόκτησης του Γιάννη Μπουρούση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση για τα δύο επόμενα χρόνια.

Ο Γιάννης Μπουρούσης γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1983, στην Καρδίτσα έχει ύψος 2,15μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γ.Σ. Καρδίτσας (Γ' Κατηγορία), ενώ στη συνέχεια, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε από το 2002 ως το 2006. Με την Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2002. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2005-06 τον βρήκε να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα Μπαρτσελόνα.

Το καλοκαίρι του 2006 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό όπου και παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 2011 κατακτώντας δύο κύπελλα.

Τη διετία 2011-2013 αγωνίστηκε στην ιταλική Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, πριν μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου και παρέμεινε από το  2013 ως το 2015. Με την ισπανική ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 και Πρωταθλητής Ισπανίας την ίδια χρονιά. Το 2014 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ στο παλμαρέ του έχει και δύο Σούπερ Καπ.

Το καλοκαίρι του 2015 «μετακόμισε» στη Λαμποράλ Κούτσα με την οποία πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του φτάνοντας μέχρι το Final Four του Βερολίνου, ενώ βγήκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων, με την οποία κατέκτησε το 2002 το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ρωσίας. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 της Σερβίας και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 της Πολωνίας».


Μπουρουσης: ''Τιμή μου''

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος που είχε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό εξέφρασε μέσω δηλώσεών του στο paobc.gr o Γιάννης Μπουρούσης.

«Όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μου έδειξε ότι με θέλει στην ομάδα και του υποσχέθηκα πως αν αποφασίσω να μείνω στην Ευρώπη αυτό θα γίνει μόνο για τον Παναθηναϊκό και για εκείνον προσωπικά. Και αυτό έγινε, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα», τόνισε αρχικά και συνέχισε αποκαλύπτοντας τη συνάντησή του με τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο και το ρόλο που έπαιξε ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού ώστε να πάρει την οριστική απόφαση ώστε να φορέσει τα πράσινα:

«Στο τελευταίο μας ραντεβού ήταν “παρών” και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος. Όταν μου μίλησε και εκείνος είπα: “τέλος, πάω στον Παναθηναϊκό”. Είναι ο πιο ιστορικός παράγοντας στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος τον οποίο όλοι σέβονται και αποτέλεσαν μεγάλη τιμή για εμένα τα λόγια του. Νιώθω τόσο μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση γι’ αυτόν τον άνθρωπο που δεν μπορούσα να μην τον ακούσω».

Όσο για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Παναθηναϊκό προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του, σημείωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και η πιο επιτυχημένη της τελευταίας εικοσαετίας. Ήθελα πάρα πολύ να γίνω μέρος αυτής της σπουδαίας ιστορίας και είναι μεγάλη τιμή για μένα να φορέσω αυτή τη φανέλα. Παλαιότερα έφτασα κοντά, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί».

Κλείνοντας, απέφυγε τις μεγάλες υποσχέσεις, λέγοντας πως: «Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Έχω μεγάλο κίνητρο να πετύχω στον Παναθηναϊκό και θα κάνω τα πάντα για να τον βοηθήσω να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του νέου προπονητή μου, Αργύρη Πεδουλάκη. Υγεία να έχουμε και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου