Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7.9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ (PHOTOS)




 

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση -μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ- σημειώθηκε στο Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ποκάρα. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους έως και 7,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.


Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση -μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ- σημειώθηκε στο Νεπάλ.Τουλάχιστον δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Μια 15χρονη σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με την Ινδία όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο σπιτιού που κατέρρευσε. Άλλο ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε επάνω του ένα άγαλμα σε πάρκο κωμόπολης έξω από την πρωτεύουσα Κατμαντού, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της ασιατικής χώρας.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί πολλοί άνθρωποι που φέρουν κατάγματα σε χέρια και πόδια. Ωστόσο μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος.
Όπως μετέδωσε το RT, έχουν καταρρεύσει κτήρια στην Κατμαντού και έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του τοπικού οδικού δικτύου. Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές για χιονοστοιβάδες στους πρόποδες του όρους Έβερεστ.

Κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι από τα σπίτια τους καθώς το «χτύπημα» του Εγκέλαδου προκάλεσε πανικό. Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί ποδός. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ανθρώπους να βρίσκονται δίπλα σε χαλάσματα. Ορισμένοι μεταφέρουν στα χέρια τραυματίες, ενώ γυναίκες και παιδιά έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο σχολείων της πρωτεύουσας.



Αισθητός και στην Ινδία

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την πρωτεύουσα της Ινδίας (Νέο Δελχί) και άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας. 
Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, καθώς οι πληροφορίες έρχονται με αργούς ρυθμούς από το Νεπάλ, το οποίο θεωρείται μια από τις φτωχότερες και αραιοκατοικημένες χώρες της Ασίας, με απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και παρωχημένα συστήματα επικοινωνίας.

Άνθρωποι θάφτηκαν στα χαλάσματα








Το επίκεντρο της δόνησης

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου