Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά για Κρήτη-Κυκλάδες-Δωδεκάνησα

Προβλήματα προκαλούν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Από το μεσημέρι, είναι σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου, καθώς οι άνεμοι φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα  δρομολόγια των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων «Διαγόρας» (για Ρόδο, Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψοί και Πάτμο) Blue Star 2 (για Ρόδο, Κω, Θήρα), Blue Star Patmos (για Μυτιλήνη Χίο) και Blue Star Paros (για Μύκονο, Τήνο, Σύρο).

Αντίθετα θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια του «Νήσος Μύκονος» στις 16.00 για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ και στις 16.30 του «Σπιντράννερ4» για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο.

Άγνωστο παραμένει, επίσης, αν θα πραγματοποιηθεί στις 17.30 το δρομολόγιο του «Blue Star Νaxos» για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο ωστόσο εκτιμάται πως θα γίνει.

Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη Ι» και «Κρήτη ΙΙ» για Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα.\\

Από το λιμάνι της Ραφήνας, το απαγορευτικό απόπλου τίθεται σε ισχύ από τις 5:30 το απόγευμα.

Επιπλέον από το λιμάνι του Λαυρίου ερωτηματικό ήταν εάν θα αναχωρούσε στις 15.00 το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Άκουα Σπίριτ» για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε αίτημα ακύρωσης του δρομολογίου.

Ακόμη η Blue Star Ferries λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ακύρωσε τα δρομολόγια έως το απόγευμα της Μ.Παρασκευής.

Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

Ακύρωση από Hellenic Seaways

«Eνημερώνουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της απαγόρευσης απόπλου που ισχύει το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΙΑΔΝΗ παραμένει στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ως εκ τούτου τα δρομολόγια ΠΕΜΠΤΗ 09/04/15, 20:00 από ΜΥΤΙΛΗΝΗ για ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04/15, 12:30 από ΠΕΙΡΑΙΑ για ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα. Εφ' όσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες το πλοίο θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο ΔΕΥΤΕΡΑ 13/04/15, 13:00 από ΜΥΤΙΛΗΝΗ για ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ.Οι επιβάτες ενημερώνονται με μέριμνα της εταιρείας»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου