Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΞΑΝΘΗ

SKODA Ξάνθη - Ηρακλής 0-0

 

Μετά από 3 χαμένους ημιτελικούς, η Ξάνθη χαμογέλασε στον τέταρτο! Με... προίκα το 0-1 του Καυτανζογλείου οι «ακρίτες» με το 0-0 στα Πηγάδια κόντρα στον Ηρακλή, πήραν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό!

Η Ξάνθη γιορτάζει! Μια ολόκληρη πόλη, μια ομάδα, μια γροθιά για την παρθενική παρουσία της Skoda σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας! Το καμάρι της Θράκης, στον επαναληπτικό του 0-1 της Θεσσαλονίκης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, κατάφερε να κρατήσει το 0-0 και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ που ήδη περιμένει ο Ολυμπιακός.
4-3-2-1 η Ξάνθη
Να υπερασπιστούν το υπέρ τους 1-0 του πρώτου αγώνα ήθελαν αρχικά στη Ξάνθη, με τον Λουτσέσκου να παρατάσσει την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κυριακίδης, στην άμυνα οι Γούτας, Παπάζογλου, Μπέρτος και Γουάλας. Στον άξονα οι Βασιλακάκης, Λουσέρο και Ομπόντο, ενώ στην επίθεση μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καπετάνος. Πίσω του και σε ρόλο κρυφών επιθετικών, ήταν οι Κλέιτον και Σολτάνι.
Πιο επιθετικά ο Ηρακλής
Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν οπωσδήποτε γκολ για να ελπίζουν σε πρόκριση. Έτσι ο Παπαδόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τους Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια, Βαλεριάνο, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρη, Μπουκουβάλα στην άμυνα, τους Πορτουλίδη, Καρασαλίδη στον άξονα και τον Ρομάνο σε ρόλο 10αριού. Αριστερά του ήταν ο Κυριακίδης και δεξιά ο Πασάς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Περόνε.
Από μία μεγάλη στιγμή
Αρκετά μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με την Ξάνθη να εμφανίζεται πιο απειλητική στο πρώτο 20λεπτο και να έχει μία καλή στιγμή μόλις στο 5', όταν ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Κλέιτον και την κακή έξοδο του Χουάντερσον και την έστειλε άουτ. Από αυτή τη φάση και μετά η Ξάνθη, έλεγχε αλλά δεν είχε απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του κίπερ του Ηρακλή.
Ο «Γηραιός», ανέβηκε ελαφρώς και κατάφερε στο 34' να έχει την πρώτη του καλή στιγμή με τον πασά, ο οποίος έκανε το σουτ μετά από κόντρα στον Σολτάνι, αλλά ο Κυριακίδης σε ετοιμότητα απομάκρυνε. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο ήταν για τον Ηρακλή και πάλι, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης και πάλι είπε «όχι» απομακρύνοντας, αλλά και μπλοκάροντας στη συνέχεια της φάσης την κεφαλιά του Περόνε.
Η κόκκινη... τέλειωσε τον Ηρακλή
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Ξάνθη μπήκε δείχνοντας πως έχει τον έλεγχο και ο Ηρακλής θα ψάξει να βγει στη κόντρα. Ωστόσο, τα σχέδια του «Γηραιού» χάλασαν στο 60', όταν ο Στυλιάρας που έβγαζε πάρα πολύ εύκολα τις κίτρινες κάρτες, άφησε με 10 την ομάδα της Θεσσαλονίκης όταν έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον Ρομάνο.
Κάπου εκεί όλα ουσιαστικά τέλειωσαν για τον Ηρακλή, ο οποίος όπως φάνηκε στη συνέχεια δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ, με την Ξάνθη να έχει κλείσει καλά τους διαδρόμους...
Πεντάλεπτη διακοπή
Μετά την αποβολή του Ρομάνο, οι φίλοι του «Γηραιού» ήταν αρκετά εκνευρισμένοι και φρόντισαν να το δείξουν. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα πλάγιο στην πλευρά που βρίσκονταν οι φιλοξενούμενοι, με τον Μπέρτο να μην μπορεί να το εκτελέσει εξαιτίας των αντικειμένων που δεχόταν.
Αυτό έφερε την πεντάλεπτη διακοπή, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε στην εξέδρα και ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων για λίγο. Τελικά μετά από λίγα λεπτά και τις απαραίτητες συστάσεις, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο ημιτελικός συνεχίστηκε.
Ξανά.. Ξάνθη και τελικός!
Μετά την διακοπή οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και ήταν εκείνοι που με κάποια σουτ απειλούσαν. Ο Μπέρτος αρχικά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Χουάντερσον που όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών, ενώ το σουτ του Ομπόντο στη συνέχεια έφυγε άουτ. Ο Ηρακλής κατάφερε να απειλήσει στο 89' με ένα σουτ του Σιατραβάνη το οποίο κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριακίδη.
Η Ξάνθη βρισκόταν πλέον αγκαλιά με τον τελικό και στο 94' βγήκε στην κόντρα και λίγο έλειψε να φτάσει και στο 1-0! Πολύ όμορφη αντεπίθεση, με τον Λουσέρο να φτάνει στην περιοχή, με τον Κλέιτον δίπλα του, τον οποίο και είδε, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου σταμάτησε και πάλι ο τρομερός Χουάντερσον.
Ωστόσο η δουλειά για την Ξάνθη είχε γίνει και οι γηπεδούχοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους και αφού είχαν αποτύχει σε 3 ημιτελικούς μέχρι σήμερα!
Οι συνθέσεις:
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (90+5' Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53’ Ράνος)
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75’ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (87' Κάσσος), Πασάς (81' Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης

Ολυμπιακός - Απόλλωνας 1-1


Σε ματς - τυπική διαδικασία ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης και σφράγισε την παρουσία του στον τελικό! Κανονικό γκολ του Ντοσεβί ακυρώθηκε.

Δεν κέρδισε αλλά είναι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και έτοιμος να διεκδικήσει ένα ακόμα νταμπλ. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 στο Καραϊσκάκη για να περιοριστεί τελικώς στο 1-1 με τον Απόλλωνα. Σε ένα ματς που λόγω του 3-0 του πρώτου αγώνα ήταν τυπική διαδικασία για τους γηπεδούχους οι ερυθρόλευκοι τσέκαραν το εισιτήριό τους για τον τελικό του ΟΑΚΑ όπου θα βρουν απέναντί τους ή τον Ηρακλή ή την Ξάνθη.
Με 4-2-3-1 και βασικούς του Αυλωνίτη και Μπουχαλάκη ο Περέιρα
Ο Βίτορ Περέιρα συνέχισε τις αλλαγές του στην διάταξη του Ολυμπιακού. Ξεκίνησε βασικό στο κέντρο της άμυνας τον Αυλωνίτη μετά από καιρό και έδωσε ευκαιρία και στον Μπουχαλάκη. Επίσης έβαλε ξανά μαζί τους Χάρα και Μπενίτες στην επίθεση.
Ο σχηματισμός της ομάδας του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σαλίνο και αριστερό ο Μαζουάκου και στόπερ οι Σιόβας και Αυλωνίτης. Στον άξονα θα είναι οι Μπουχαλάκης και Ντινγκά, δεξί εξτρέμ ο Ντοσεβί, αριστερό ο Χάρα, δεκάρι ο Τσόρι και φορ ο Μπενίτες.
Οι επιλογές του Βοσνιάδη
Από την άλλη ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τον Απόλλωνα με 4-2-3-1 και ως εξής: Πίτκας κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Βασιλαντωνόπουλος και αριστερό ο Λίτσης και στόπερ οι Κοτσώνης και Κύργιας. Τα δύο χαφ οι Ηρακλής και Χατζής, δεκάρι ο Μπαμ Μπαμ, στις πτέρυγες ο Φαρινόλα με τον Άρσιτς και φορ ο Ανγκούλο.
Πρέσινγκ με το... καλημέρα
Ο Ολυμπιακός αν και στα πρώτα 15 λεπτά δεν έκανε την κλασική ή την μεγάλη φάση ξεκίνησε πιεστικά τον αγώνα. Με πρέσινγκ ψηλά και αρκετές πλαγιοκοπήσεις από Ντοσεβί, Μαζουάκου, Μπενίτες και Χάρα. Στο 9' μόνο ο Σιόβας είχε δύο σουτ. Το ένα πήγε πάνω στον Αυλωνίτη και το άλλο κόπηκε.Στο 16' ο Απόλλωνας είχε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία μετά από γύρισμα του Ανγκούλο και χαμένη κοντινή προβολή του Άρσιτς. Στο 20' ο Ολυμπιακός έκανε την... ισοφάριση στις φάσεις.
Ο Μπουχαλάκης έκανε ένα πολύ καλό σουτ, ο Πίτκας το απέκρουσε δύσκολα όμως στην συνέχεια έγινε το εξής απίστευτο: οι Μπενίτες και Σιόβας έσπευσαν για την προβολή, όμως ο Έλληνας στόπερ άθελά του έκοψε την προσπάθεια του συμπαίκτη του και η φάση έληξε εκεί... Στην συνέχεια και οι δύο ομάδες έκαναν φάσεις για γκολ με τον Ολυμπιακό να έχει τις πιο πολλές όμως. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά, με τον Μπουχαλάκη να συνεχίζει να είναι μέσα σε φάσεις.
Αντεπίθεση και 0-1 με Ανγκούλο
Στο 43' ο Απόλλωνας έβγαλε μία πολύ καλή αντεπίθεση από αριστερά όπως έκανε επίθεση. Η μπάλα έφτασε στον Άρσιτς και εκείνος μπροστά από τα δύο στόπερ του Ολυμπιακού την γύρισε εξαιρετικά στον Ανγκούλο. Ο άσος του Απόλλωνα από κοντά έκανε το 0-1 και ενώ ο Μπουχαλάκης που είχε γυρίσει από το κέντρο για να μαρκάρει δεν τον πρόλαβε. Ακολούθησαν όπως ήταν λογικό αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού και πανηγυρισμοί από τους περίπου 50 οπαδούς του Απόλλωνα που ήταν στις κερκίδες.
Πίεση για την ισοφάριση
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στην επανάληψη με στόχο να πετύχουν μία γρήγορη ισοφάριση. Πρέσαραν ιδίως μέσα από φάουλ και κόρνερ και με τον Μπουχαλάκη να είναι ξανά μέσα σε φάσεις. Η είσοδος του Φουστέρ έδωσε μία νέα... αύρα στην επίθεση του Ολυμπιακού. Δημιούργησε κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα έχοντας ένα σουτ στο 63' και ένα γύρισμα στο 66'. Ο Απόλλωνας όμως κρατούσε γερά στα μετόπισθεν ενώ ο κίπερ του ήταν σε καλή μέρα.
Γκολ που κακώς ακυρώθηκε και 1-1 με Μπενίτες στο 84' 
Στο 79' ακυρώθηκε γκολ του Ντοσεβί ως οφσάιντ. Μία λανθασμένη υπόδειξη καθώς ο σκόρερ των Πειραιωτών καλυπτόταν. Στο 84' όμως ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ισοφαρίσει την αναμέτρηση μετά από γύρισμα του Φορτούνη και κοντινή προβολή του Μπενίτες. Το τελικό 1-1 πάντως -όπως και η εικόνα κάποιων βασικών παικτών του Ολυμπιακού- δεν άρεσε στον κόσμο. Μερίδα του αποδοκίμασε και στην διάρκεια του ματς και μετά το τέλος του.
MAN OF THE MATCH: Ο Ανγκούλο. Και σκόρερ και άκρως κινητικός και γενικότερα θετικότατη παρουσία στο δημιουργικό και το επιθετικό σκέλος. Από κοντά του και ο Μπενίτες με το γκολ που έβαλε για το 1-1.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μπουχαλάκης κυρίως από τον Ολυμπιακό. Πάλεψε αρκετά και είχε καλό πρόσωπο και αμυντικά και επιθετικά. Ο Ντοσεβί προσπάθησε αλλά δεν του βγήκαν οι φάσεις. Καλός όσο αγωνίστηκε και ο Φουστέρ. Για τον Απόλλωνα θετικό πρόσημο είχαν ο κίπερ Πίτκας και ο Άρσιτς ενώ πήγε αρκετά καλά και η άμυνά του.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ξανά η άμυνα του Ολυμπιακού. Το... πάθημα δεν γίνεται με τίποτα μάθημα. Μονίμως έχει πρόβλημα στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Εδώ μπαίνει ο Χάρα που όσο και εάν προσπαθεί δείχνει πως δεν είναι ένας παίκτης επιπέδου του Ολυμπιακού.
Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του γκολ του Ανγκούλο η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού βρίσκεται ξανά εκτεθειμένη.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Τριτσώνης με τους βοηθούς του θα είχαν μία αρκετά καλή διαιτησία εάν δεν είχαν ακυρώσει λανθασμένα το γκολ του Ντοσεβί στο 79'. Με αυτό το λάθος αμαύρωσαν την κατά τα άλλα αρκετά καλή εικόνα που είχαν στο ματς.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός μην έχοντας -όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο- το ίδιο κίνητρο με το πρώτο ματς δεν κατάφερε να πάρει και 2η νίκη από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βάλουν γκολ σε αντεπίθεση, εκεί όπου διαρκώς έχουν πρόβλημα οι ερυθρόλευκοι, και να κρατήσουν το υπέρ τους 0-1 μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος. Οι Πειραιώτες από την άλλη αν δεν είχαν το αναμενόμενο αγωνιστικό πρόσωπο δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν και ουκ ολίγες τελικές και εν τέλει κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 84' με τον Μπενίτες, που και σήμερα έκανε μεγάλη προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι πάντως βάσει φάσεων είχαν την ευχέρεια να σκοράρουν πιο νωρίς ενώ ο Απόλλωνας από μέρους του στάθηκε ιδιαίτερα καλά στον επαναληπτικό των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού της Ξάνθης με τον Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός πάντως -αν και αρκετοί παίκτες του και κυρίως οι λεγόμενοι βασικοί του δεν είχαν την παρουσία που έπρεπε- είδε ένα γκολ να του ακυρώνεται κακώς και ενώ οι τελικές ήταν 20 - 3...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Σιόβας, Ντινγκά (71' Φορτούνης), Μπουχαλάκης (61' Φουστέρ), Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Χάρα (61' Μιλιβόγιεβιτς) και Μπενίτες.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Πίτκας, Κύργιας, Χατζής, Λίτσης, Κοτσώνης, Ηρακλής, Άρσιτς (89' Γκόλιας), Μπαμ Μπαμ (81' Πινέιρο), Βασιλαντωνόπουλος, Φαρινόλα (68’ Σουάνης) και Ανγκούλο.



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου